Tunteet kuumenivat EU-keskustelussa – Meri syytti Arhinmäkeä tönimisestä kesken tiedotustilaisuuden

Suomen tulevaa EU-puheenjohtajuutta koskeva tiedotustilaisuus meni avoimeksi riitelyksi aamupäivällä Kesärannassa. Perussuomalaisten kansanedustaja Leena Meri syytti vasemmistoliiton Paavo Arhinmäkeä tönimisestä, kun Arhinmäki puuttui Meren puheenvuoroon kesken kaiken kameroiden edessä.

Tapahtumat alkoivat, kun Meri väitti, että puolueiden yhteisessä keskustelussa olisi noussut lähtökohdaksi integraation ja EU:n syventäminen. Muiden puolueiden edustajat keskeyttivät Meren puheen vastalauseilla.

Hetkeä myöhemmin Arhinmäki astui kameroiden eteen kertomaan oman näkemyksensä. Hän moitti Meren puhuneen muiden sanomisista aivan jotain muuta kuin mitä oli todellisuudessa sanottu. Arhinmäki heilutti puhuessa käsiään, ja hänen kätensä kävi myös Meren rintakehällä.

– Katso, oikein tönäisit minua, Meri keskeytti puolestaan Arhinmäen.

Meri sanoi STT:lle myöhemmin eduskunnassa, että hän todella koki Arhinmäen tönäisseen häntä. Meren mielestä Arhinmäki vähätteli asiaa.

– Hän ei ilmeisesti sitä huomannut. Eniten minua harmittaa, että hän olisi voinut vain sanoa minulle, että sori ja anteeksi.

Meri sanoi kokeneensa Arhinmäen puuttumisen "aika yllättävän aggressiivisena".

– Hän oli muutenkin aika hermostunut siinä tilanteessa. Jos sitten haluaa oikaista tai olla eri mieltä minun kanssani, niin varmasti saa puheenvuoron ilman että tarvitsee niin kauheasti meuhkata.

"Puheet eivät vastanneet keskustelua miltään osin"

Arhinmäki kiisti tökänneensä, tönäisseensä tai käyttäytyneensä tilanteessa väkivaltaisesti.

– Pidän tietysti valitettavana, jos hän on kokenut sen näin, Arhinmäki sanoi STT:lle eduskunnassa.

Hän perusteli puuttumista Meren puheenvuoroon sillä, ettei julkisuudessa voi väittää ihan mitä tahansa muiden sanomisista.

– Kaikki reagoivat hyvin voimakkaasti hänen väitteisiinsä ja puheisiinsa, kun ne eivät vastanneet miltään osin sitä keskustelua, mitä käytiin.

Meri kuitenkin kiisti STT:lle puhuneensa palturia muiden sanomisista.

– En mielestäni vääristellyt.

Aamun sanaharkkaan palattiin vielä alkuiltapäivästä Kesärannassakin, kun pääministeri Juha Sipilä (kesk.) palasi median eteen tavattuaan Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Donald Tuskin. Sipilän mukaan kaikki olivat yllättyneitä Meren puheenvuorosta.

– Minun oli vaikea tunnistaa edes tuota aihetta, jonka hän (Meri) tuossa nosti esille, Sipilä sanoi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Riikka Pakarinen palaa politiikkaan – nousemassa valtiovarainministerin EU-erityisavustajaksi

Poliisi epäilee helsinkiläisessä karaokebaarissa tapahtunutta ampumista vahingonlaukaukseksi – kaikki kiinniotetut vapautettu, uhrilla ei hengenvaaraa

Suomeen jäänyt satoja kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneita, arvioi Kuntaliitto – kyseessä ensimmäinen laaja kartoitus ilmiöstä

Suomessa todettu kahdeksan uutta koronavirustartuntaa, pääkaupunkiseudun tilanne rauhoittumassa selvästi

Ylen kysely: Saarikko keskustavaikuttajien suosikki puheenjohtajaksi

Syyttäjä: Poliisina esiintynyt mies huijasi naiselta Oulussa melkein 180  000 euroa

EU-parlamentti hyväksyi rekkaliikenteen yhteiset pelisäännöt – säännöillä pyritään parantamaan kuljettajien työolosuhteita ja kuljetusalan reilua kilpailua

Poliisihallituksen esitys: Suurissa kaupungeissa poliisin pitäisi olla kiiretilanteissa paikalla 11 minuutissa, maaseudulla aikaa enimmillään 55 minuuttia

Ammattiliittojen kanneoikeus saa kannatusta – keskusta ei aja alipalkkauksen kriminalisointia

Rekkaliikenteen "halpamaakilpailuun" puututaan – yhteiset EU-pelisäännöt valmistuvat viimein

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.