Tunteet taas kuumana Vieremän Kauppilanmäentiellä: "Nyt on tosi liukasta, hiekka lentää hiiteen!"

– Taas on tosi liukasta, selvittää viime viikolla maanviljelijöiden luistelutempausta Vieremän Kauppilanmäentielle järjestellyt maatalousyrittäjä Ahti-Pekka Vornanen.

Vornanen kertoo, että Destia järjesteli hiekoitusta Kauppilanmäentielle viime viikolla heti, kun luisteluvideo levisi mediassa.

–  Destia hiekoitti myös useita sellaisia teitä, joita normaalisti ei hiekoiteta, esimerkiksi Ameriikantie ja Koivujärventie. Mutta nyt maanantaiaamupäivällä on taas niin vaarallisessa kunnossa tiet, että ihme on, jos ei onnettomuuksia satu, Vornanen totesi Savon Sanomille.

– Destialta sanotaan toistuvasti, että määräysten mukaan on toimittu. Ovat kuitenkin laittaneet nyt niin ohutta hiekkaa, ettei se muutaman pakkasasteen aikana pysy tien pinnassa, vaan lentää hiiteen. Osaamiskysymys tämä on, eikä rahakysymys. Myös auraamisen tulisi aina olla oikea-aikaista, Vornanen selvittää.

Vornasella on hätä paitsi maa- ja metsätalouden ja teollisuuden työntekijöiden turvallisuudesta myös koululaisista.

 – Suomi on pyörillä ja aamuhämärissä lapsia kulkee tiellä, jossa autot liukastelevat miten sattuu. Ei ole koululaisille pysäkkiä joka tienhaarassa, joutuvat kävelemään tienposkessa.

Vornanen menee MTV:n aamulähetykseen tiistaina puhumaan tienpidosta.

– En tiedä, mitä ne siellä kyselevät. Sanoin että jos asiaa puhutaan eikä hupijuttuja, voin tulla. Myös ponsselaisten kanssa on puhuttu, ja samaa mieltä ovat tienpidosta kuin minä.

Työpäällikkö Janne Kokkarinen Destialta sanoo, että maanantaiaamupäivällä Kauppilanmäellä ajettuaan hän hälytti hiekoitustoimenpiteet alkamaan.

– Kyllä sinne on hiekoittajat jo menossa. Ohut jääkerros tien pinnassa on liippaantunut liukkaaksi.

Kokkarinen vakuuttaa, ettei viime viikon "mediahässäkkä" johtanut hiekoituksen tehostamiseen.

– Kyllä tienpito on ollut ihan säitten mukaista toimintaa koko ajan. Ely-keskus on määritellyt toimenpideajat myös hiekoitukselle ja niissä on pysytty, Kokkarinen sanoo.

Tiellä pystyy kirjaimellisesti luistelemaan – Destia: "Joskus odotetaan parempaa, mitä meiltä on tilattu"

Vuoden luetuimmat jutut: Peilikirkkaalla kaistalla mikään ei pidä autoa tiellä, mutta luistelu sentään onnistuu – maanviljelijät vetivät hokkarit protestiksi jalkaan