Tuoreelta aviomieheltä epäillään huijatun yli 100  000 euroa –  vaimolle vaaditaan vankeutta, myös kolme muuta syytteessä

Vaimon ja tämän rikoskumppanin epäillään huijanneen toissa vuonna Vantaalla mieheltä yhteensä yli 100  000 euroa. Kolmekymppiselle naiselle vaaditaan ehdotonta vankeutta tuoreeseen aviomieheen kohdistuneista talousrikoksista Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa.

Vaimon lisäksi syytteessä on kolme muuta, joista kahdelle syyttäjä vaatii ehdotonta ja yhdelle ehdollista vankeutta. Syytteet koskevat muun muassa törkeää petosta, törkeää maksuvälinepetosta ja rahanpesua.

Syyttäjän mukaan rikosten teossa käytettiin hyväksi kuusikymppisen miehen ymmärtämättömyyttä ja johdateltavuutta. Hänen tileiltään nostettiin rahaa ja hänen nimissään otettiin lainoja, joilla ostettiin muun muassa Mercedes Benz- ja Toyota-merkkiset autot, puhelimia, astioita, pöytäryhmä ja 7  500 euron hintainen sänky.

Syyttäjän mukaan miehelle kerrottiin valheellista tietoa muun muassa hankittavan omaisuuden ja lainarahojen käyttötarkoituksesta. Todellisuudessa varat ja tavarat eivät menneet osaksikaan aviomiehen käyttöön, vaan vaimolle ja tämän rikoskumppanille.

Autokauppoja epäillään rahanpesuksi

Vaimoa syytetään myös törkeän petoksen yrityksestä, jossa kohteena olivat aviomiehen 90-vuotias äiti ja veli. Syyttäjän mukaan näiltä yritettiin huijata 25  000 euroa vesivahingon korjauksiin, vaikka mitään vesivahinkoa ei ollut tapahtunut.

Kolmea rikoskumppania syytetään oikeudenkäytössä kuultavan uhkaamisesta. Haastehakemuksen mukaan kolmikko uhkasi tehdä aviomiehelle väkivaltaa ja rikosilmoituksen hänestä, jos hän ei kerro poliisille käskettyjä asioita.

Rahanpesusta syytetään naista, joka syyttäjän mukaan sai käyttöönsä 5  000 euroa törkeällä petoksella saatuja rahoja ja osti niillä henkilöauton.

Epäillyt ovat kiistäneet syyllistyneensä rikoksiin. Tapauksen käsittely alkoi Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa maanantaina.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Sanna Marin osallistuu tänään ensimmäiseen EU-huippukokoukseensa Brysselissä – tämä uutta pääministeriä odottaa

Ulkoministeri Haavisto selvittää keskustan eduskuntaryhmälle al-Hol-asiaa

Metsäteollisuudessa lakko vaihtuu tänään työsulkuun – muu vientiteollisuus palaa töihin

Älylaitteiden tarjoamat aistiärsykkeet laiskistavat ja jäykistävät koululaisia

Uutisanalyysi: Miksi al-Holin lapsiasiaan ei uskalleta ottaa kantaa?

Haavisto vastasi kysymyksiin al-Holin ympärillä kiihtyvästä huhumyllystä: "Jos operaatio olisi mahdollista toteuttaa, tulisi siitä tieto – tällä hetkellä sellaista ei ole"

Poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen vaikuttaa valehdelleen Ylen juttujen perusteella – oikeusoppinut: virkamiehen täytyy pitää suunsa supussa salaisista asiakirjoista

Ex-sisäministeri lisää painetta al-Holin palautuksissa Marinille ja Kulmunille – "Ei ole vain ulkoministerin asia"

Ulkoministeri Haavisto: Tällä hetkellä konkreettista operaatiota al-Holin palautuksista ei ole

Hallituspuolueiden kansanedustajat eri linjoilla al-Holin suomalaisten asiassa: Keskusta torjumassa kotiuttamisen, vihreät tuomassa ainakin lapset Suomeen

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.