Turhista hälytyksistä yli 2 200 euron lasku

Poliisi epäilee miehen soittaneen kolme kertaa turhaan hätäkeskukseen mustasukkaisuuden takia. Mies soitti hätäkeskukseen huhtikuun alussa kolmena eri päivänä ja ilmoitti tulipalosta Punkaharjun Mansikkatiellä.

Pelastuslaitos ajoi pillit päällä tulipaloon, jota ei ollut olemassakaan. Paikalta ei kertaakaan löytynyt mitään avun tarvetta.

Poliisi otti kiinni puhelujen soittajan seuraavana aamuna. Mies myönsi poliisikuulusteluissa soittaneensa kaikki turhat hätäpuhelut.

Etelä-Savon poliisin mukaan perättömien vaarailmoitusten syynä oli mustasukkaisuus entistä naisystävää kohtaan.

Poliisi epäilee miestä perättömästä vaarailmoituksesta ja asia etenee aikanaan käräjäoikeuteen. Lisäksi miehelle on tulossa pelastuslaitokselta korvausvaatimus aiheettomista hälytyksistä. Hintalappu palomiesten häirinnälle on Etelä-Savon pelastuslaitoksen mukaan 750 euroa per turha hälytys eli yhteensä 2250 euroa.

Uusimmat

Kotimaa

Perussuomalaisten Halla-aho ei irtisanoudu vanhoista blogikirjoituksistaan – "osa tyhmiä ja harkitsemattomia, osassa edelleen pointti"

Partio on kasvattanut jäsenmääräänsä 10  000:lla viidessä vuodessa – retkeily on edelleen nuorten mieleen, vaikkei partio pelkkää eränkäyntiä olekaan

Sää jatkuu lämpimänä – "Kuivuus taitaa jatkua monta päivää"

"Kevätjää on todella petollinen" – lämmin huhtikuu haurastuttaa jäitä vauhdilla ympäri Suomen

Ruohikkopalovaroitukset saattavat sammuttaa pääsiäiskokot heti alkuunsa – Seurasaaressa roihunnee kaksi kokkoa, Pohjanmaalla kokot jäänevät polttamatta

Kolme vai seitsemän viikossa? Kananmunien maksimimäärästä on erimielisyyttä, mutta itselle terveellisen määrän selvittäminen ei ole mahdotonta

Pappi matkasi kuolemaantuomitun rinnalla vankilasta teloituslavalle asti

Pääsiäisvaellus Via Crucis kerää jälleen tuhansien yleisön Helsinkiin

Poliisi epäilee: 50-vuotias mies ajoi mökkitiellä juovuksissa törmäten puuhun ja kiveen

Vaikkojoella kuljetaan pian läskipyörillä ja sup-laudoilla: Kaavi perustamassa uuden pyöräily- ja melontareitistön

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.