Turmabussin kuljettaja ei syytä enää jarruja – bussi ajoi liian kovaa risteykseen

Onnettomuustutkintakeskuksen mukaan Kuopion onnettomuuteen joutunutta linja-autoa kuljettanut ylitorniolainen 67-vuotias mies ei sano enää turman johtuneen jarrujen pettämisestä. Poliisi kertoi perjantaina, että kuljettajan mukaan näin olisi käynyt.

Kuljettajaa on kuultu uudelleen rauhassa. Onnettomuustutkintakeskuksen mukaan hän ei pysty kertomaan tarkkaa tapahtumien kulkua risteyksessä eikä enää sano ulosajon syyksi jarrujen pettämistä.

Tutkijoiden mukaan onnettomuuden syytä selvitetään nyt tarkemmin matkustajien kuulemisella ja tutkimalla ajopiirturia.

Linja-auto ajoi jälkien, ajopiirturin ja kuulemisten perusteella liian kovaa tilannenopeutta moottoritien liittymän ja paikallisen kadun risteykseen perjantaina.

Onnettomuustutkintakeskuksen mukaan syyt ja seuraukset onnettomuudessa selviävät tarkemmin arviolta puoli vuotta kestävän tutkinnan aikana.

Bussin yleiskunto ja renkaiden kunto on havaittu hyväksi, joten tutkintaa jatketaan kuulemisilla ja tiedon keruulla ja analyysilla muista turmaan vaikuttavista seikoista.

Onnettomuustutkintakeskus kartoittaa turman taustoja ja syistä tarkemmin.

Poliisi tutkii tapauksessa nyt teknisten syiden lisäksi etenkin kuljettajan ajokäyttäytymistä ja ajoterveyttä. Poliisi epäilee kuljettajaa alustavasti törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, neljästä kuolemantuottamuksesta sekä vammantuottamuksista.

Poliisi tutkii kuljettajan ajovireyttä – Bussin kuljettaja ei ollut enää päätoimisesti kuljettajana

Puolet Kuopion bussiturman loukkaantuneista päässyt sairaalasta – osa yhä tehohoidossa

Tutkija: Oli tuuria, ettei tieltä pudonnut linja-auto tuhoutunut täysin

Ruotsin ja Suomen liput puolitangossa Kuopion kaupungintalolla

Uusimmat

Kotimaa

Ex-oppilaiden mukaan Bjurström tiesi tanssikoulunsa opettajan lähentelystä, mutta puuttuminen kesti – Bjurström vastaa syytöksiin

Maineikkaan tanssikoulun ex-oppilaat: miesopettajan lähentely jatkui vuodesta toiseen – poliisilla tutkinnassa yhden oppilaan seksuaalinen hyväksikäyttö

Yliopistotutkija voi tienata puolet vähemmän kuin muut korkeakoulutetut – valtaosa nuorista tutkijoista huolissaan urastaan

Suomen Yrittäjien kampanja ei vaikuttanut Yleisen työttömyyskassan jäsenmäärään mitenkään – Kassan omalla markkinoinnilla isompi merkitys kuin työmarkkinariidoilla

Ministeriön ylijohtaja tiukkana: "Sairaalayhtiöt voivat olla laittomia"

Virkarikoskäräjillä kuultavana Aarnion alaisena työskennellyt Petri Rainiala

Helsingin yliopisto loikkasi yliopistovertailussa, joka mittaa valmistuvien työllistymistä

Pahanlaatuisen aivokasvaimen geenihoitoon merkittävä apuraha

Meripelastusseuran hallitus kokoontui ylimääräiseen kokoukseen: entinen Kuopion matkailupomo vapautettu tehtävästään

Kirstunvartija Orpo moitti populistisista lupauksista: "Tulevaisuutta ei voi rakentaa velkarahalla"

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.