Turmabussin kuljettaja ei syytä enää jarruja – bussi ajoi liian kovaa risteykseen

Onnettomuustutkintakeskuksen mukaan Kuopion onnettomuuteen joutunutta linja-autoa kuljettanut ylitorniolainen 67-vuotias mies ei sano enää turman johtuneen jarrujen pettämisestä. Poliisi kertoi perjantaina, että kuljettajan mukaan näin olisi käynyt.

Kuljettajaa on kuultu uudelleen rauhassa. Onnettomuustutkintakeskuksen mukaan hän ei pysty kertomaan tarkkaa tapahtumien kulkua risteyksessä eikä enää sano ulosajon syyksi jarrujen pettämistä.

Tutkijoiden mukaan onnettomuuden syytä selvitetään nyt tarkemmin matkustajien kuulemisella ja tutkimalla ajopiirturia.

Linja-auto ajoi jälkien, ajopiirturin ja kuulemisten perusteella liian kovaa tilannenopeutta moottoritien liittymän ja paikallisen kadun risteykseen perjantaina.

Onnettomuustutkintakeskuksen mukaan syyt ja seuraukset onnettomuudessa selviävät tarkemmin arviolta puoli vuotta kestävän tutkinnan aikana.

Bussin yleiskunto ja renkaiden kunto on havaittu hyväksi, joten tutkintaa jatketaan kuulemisilla ja tiedon keruulla ja analyysilla muista turmaan vaikuttavista seikoista.

Onnettomuustutkintakeskus kartoittaa turman taustoja ja syistä tarkemmin.

Poliisi tutkii tapauksessa nyt teknisten syiden lisäksi etenkin kuljettajan ajokäyttäytymistä ja ajoterveyttä. Poliisi epäilee kuljettajaa alustavasti törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, neljästä kuolemantuottamuksesta sekä vammantuottamuksista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Poliisi tutkii kuljettajan ajovireyttä – Bussin kuljettaja ei ollut enää päätoimisesti kuljettajana

Puolet Kuopion bussiturman loukkaantuneista päässyt sairaalasta – osa yhä tehohoidossa

Tutkija: Oli tuuria, ettei tieltä pudonnut linja-auto tuhoutunut täysin

Ruotsin ja Suomen liput puolitangossa Kuopion kaupungintalolla

Uusimmat

Kotimaa

Budjettiesitys nostaa soidensuojeluohjelman ylös jäistä – "Nyt kannattaa myydä suojelualueita valtiolle ja tehdä verovapaita kauppoja"

Merivoimien suurhanke etenee – monitoimikorvetit korvaamaan käytöstä poistuvia aluksia

Kilpisjärvellä satoi ensilumi – sää jatkuu kylmänä viikonloppuun asti

Kuljetusala tyrmää hallituksen päätöksen parafiinisen dieselin veroalen poistosta –  Neste aikoo palata perinteisen dieselin valmistukseen, jos puhtaamman dieselin veroetu poistuu

Niemiojan perheen menot kasvavat 120 euroa vuodessa: "Kyllä lisäkulut tuntuvat" – Näin budjettipäätökset vaikuttavat arkeen

Macron ja Rinne asettavat Britannialle takarajan – Boris Johnsonin annettava kirjallinen ehdotuksensa syyskuun loppuun mennessä

Asiantuntijat pitävät budjetissa esiteltyjä työllisyystoimia melko vaatimattomina –  vaikeita talouspäätöksiä ei ole vielä tehty

Poliisihallitus varoittaa viallisesta patruunaerästä – käyttö lopetettava välittömästi

Presidentti Niinistö tapaa Trumpin Washingtonissa lokakuussa

Eduskunta aloitti Suostumus2018-aloitteen käsittelyn – "On päivänselvää, että seksi ilman suostumusta on raiskaus"

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.