Turun puukottajan uhri kertasi kauhunhetket oikeudessa: "Nyt minä kuolen"

Turun joukkopuukotuksen ensimmäistä uhria auttanut Hassan Zubier kertoi aamupäivällä oikeudessa, kuinka hän muuttui kesken pelastusoperaation itse veitsi-iskun uhriksi.

Ruotsissa asuva Zubier kertoi, että oli huomannut Jehovan todistajien lehtisiä jakaneen naisen jo ennen kuin auttoi tätä. Hieman tämän jälkeen Jehovan todistajien lehtitelineen luota alkoi kuulua huutoa. Zubier kertoi, että tekijä oli kumartunut veitsen kanssa naisen puoleen ja viilteli tätä.

– Juoksen terroristia kohti ja huudan. Hän lopettaa tämän (naisen) kurkun viiltämisen ja nousee seisomaan, Zubier kuvaili tapahtumia.

Paikassa vallitsi Zubierin mukaan täydellinen kaaos.

– Huomaan tässä kohtaa, että (uhrilla) on kaulassa valtava aukko.

Zubier huusi ihmisiä soittamaan ambulanssin ja pyrki itse tyrehdyttämään verenvuodon uhrin kaulavaltimosta. Samassa puukottaja pyrki Zubieria kohti. Zubier itse pyrki estämään tätä potkaisemalla.

Aiemmin ensihoitajana ambulanssissa työskennellyt Zubier jatkoi naisen auttamista ja pyrki tyrehdyttämään verenvuotoa sivulliselta saamallaan t-paidalla.

Silloin Zubier tunsi selässään jotain potkun kaltaista, ja hänestä tuntui, kuin joku kaataisi lämmintä vettä hänen niskaansa. Tässä vaiheessa hänen puolisonsa tuli sanomaan, että Zubieria oli puukotettu, ja yritti auttaa tätä.

 

"Puukottaja lähti puolison perään"

 

Zubier yritti edelleen auttaa naista, mutta puukottaja palasi veitsen kanssa. Zubier käski puolisoaan pakenemaan. Puukottaja lähti tämän perään ja haavoitti tätä käteen. Zubierin mukaan puoliso saattoi välttyä enemmiltä vammoilta, koska kompastui paetessaan.

Tässä vaiheessa puukottaja suuntasi taas Zubierin kimppuun.

– Hän kohottaa puukkonsa ja iskee. Ajattelen, nyt minä kuolen. Hän suuntaa iskun rintakehään. Kierähdän ja saan kaksi iskua olkavarteen.

Zubier huusi puolisolleen, kun puukottaja oli taas lähtenyt tilanteesta. Tämä vastasi olevansa kunnossa. Tässä vaiheessa Zubier meni taas auttamaan naisuhria, vaikka oli itsekin huonossa kunnossa.

– Minua oli nyt isketty neljä kertaa puukolla, olin isossa verilammikossa.

Kun ambulanssikuskit saapuivat paikalle ja kysyivät tapahtumista, Zubier kertoi nostaneensa t-paidan uhrin kasvoilta.

Zubier sanoo, että hänellä on vahva psyyke.

– Noin viikon ajan mietin tapahtumia. Teinkö kaiken oikein, arvioinko (naisuhrin) vammat oikein? Olen todella pahoillani, etten pystynyt pelastamaan häntä.

 

"En ymmärrä terrorismia"

 

Syytetty Abderrahman Bouanane on myöntänyt tapot ja tapon yritykset, mutta puolustus kiistää lain tarkoittaman terroristisen tarkoituksen.

Syyttäjä vaatii tuomiota kahdesta terroristisessa tarkoituksessa tehdystä murhasta ja kahdeksasta terroristisessa tarkoituksessa tehdystä murhan yrityksestä.

Zubier on sanonut aiemmin STT:lle, että on tyytyväinen tekijän henkiinjäämisestä.

– Totta kai haluan tappaa hänet, olenhan vain ihminen. Mutta sen sijaan annamme hänelle oikeudenmukaisen mahdollisuuden. Sen, mitä hän ei antanut uhreilleen, Zubier sanoi oikeudessa.

Zubier itse on yhä pyörätuolissa, todennäköisesti loppuelämänsä.

– En pysty juoksemaan tai pelaamaan futista poikani kanssa. Totta kai olen katkera. Olen katkera myös siitä, että en pystynyt estämään terroristia tekemästä tekojaan.

Zubier sanoi, että hän haluaa itse taistella terrorismia vastaan.

– En tule koskaan ymmärtämään terrorismia tai sitä, miten toiselle ihmiselle voidaan aiheuttaa tällaista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Turun joukkopuukotuksen uhri: "Minun olisi pitänyt imettää lastani, mutta olin aivan veressä"