Turvapaikan hakijoiden määrä kasvussa

Suomesta turvapaikkaa hakevien määrä on kasvussa. Tänä vuonna turvapaikkaa oli elokuun loppuun mennessä hakenut yli 1 600 ulkomaalaista, eli yli 70 prosenttia viime vuoden vastaavaa aikaa enemmän.

Vieläkin voimakkaammin on kasvanut yksin tulleiden alaikäisten turvapaikanhakijoiden määrä. Tammi-elokuussa heitä saapui Suomeen yli 200, kun koko viime vuonna heitä oli 98.

Maahanmuuttoviraston mukaan eniten ovat lisääntyneet somalialaisten, irakilaisten ja nigerialaisten turvapaikkahakemukset.

Eniten turvapaikkoja on elokuun loppuun mennessä myönnetty venäläisille (30) ja irakilaisille (28).

Kaikkiaan tänä vuonna on elokuun loppuun mennessä myönnetty 67 turvapaikkaa.

Suomen tapaan turvapaikanhakijoiden määrä on noussut merkittävästi muun muassa Norjassa. Sen sijaan Ruotsissa hakijamäärä laski tammi-elokuussa kolmanneksella.

Ruotsi on viime aikoina antanut irakilaishakijoille myös kielteisiä päätöksiä. Vielä tammikuussa Ruotsista haki turvapaikkaa yli 1 300 irakilaista, mutta elokuussa vain reilut 300.

Uusimmat

Kotimaa

Viikon puolivälissä viilenee – Keski-Euroopan helteet eivät yllä Suomeen

Lähes 7  000 suomalaista elää avioliitossa tai rekisteröidyssä parisuhteessa samaa sukupuolta olevan kanssa – "virallisia" sateenkaarilapsiperheitä vain 785

Supo: Isis-leiriltä palaavat naiset todennäköisesti lisäävät terrorismin uhkaa Suomessa

Ministerit täydensivät tietoja omistuksistaan ja veloistaan: Rinne ilmoitti omistavansa sadantuhannen euron moottoripurren puolisonsa kanssa

Supo: Isis-leiriltä palaavat naiset todennäköisesti lisäävät terrorismin uhkaa Suomessa

Tutut ruokabrändit ovat erilaisia ympäri Eurooppaa – Fantassa tuhdisti enemmän sokeria, sipseissä rasvaa

Tuoreelta aviomieheltä epäillään huijatun yli 100  000 euroa –  vaimolle vaaditaan vankeutta, myös kolme muuta syytteessä

"Seksuaalista itsemääräämisoikeutta olisi pitänyt vahvistaa jo aiemmin" – Professorin mukaan hallituksen lupaama seksuaalirikoslain kokonaisuudistus on kiireellisimpiä muutostarpeita rikoslaissa

Mies murtautui taloon, vei viinat ja teki kakan lattialle Huittisissa

Suomalaisten Turkin-matkailu elpyi, vaikka levottomuudet maassa jatkuvat – "Ihmisten muisti on aika lyhyt"

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.