Turvapaikanhakija pahoinpiteli poliisin - vakava käsivamma

Turvapaikanhakija pahoinpiteli poliisin niin, että ylikonstaapeli oli toista kuukautta työkyvytön käsivamman takia. Edelleen on selvittelyssä, milloin poliisi pystyy palaamaan kenttätehtäviin.

Poliisipartio hälytettiin tappelun takia Mikkelin Suonsaaren vastaanottokeskukseen syyskuun alussa.

Partio otti eniten häiriötä aiheuttaneen 43-vuotiaan miehen kiinni ja ohjasi ulos poliisiauton takatilaan.

Kun mies alkoi riehua autossa, ylikonstaapeli avasi maijan oven ja tarjosi hänelle tupakan.

Kun miehen vaimokin tuli kohta poliisiautolle, mies työntyi ulos autosta. Poliisit eivät saaneet estettyä miestä ja tämän vaimoa.

Ylikonstaapeli tarttui miehestä turvavyöotteella eli selän takaa kaksin käsin kiinni estääkseen tätä pakenemasta.

Mies väänsi kuitenkin poliisin irti ja pakeni paikalta. Poliisi huomasi, että hänen vasemman käden nimetön sormi oli väännetty hetkessä keskisormen yli. Hän väänsi sormen takaisin paikalleen.

Sairaalassa selvisi, että ylikonstaapelin sormi oli murrettu juureen asti, jänteet ja hermot olivat revähtäneet ja sormi mennyt sijoiltaan.

Miehen otteet olivat poliiseista "ammattimaisia"

Paikalle tuli toinen poliisipartio, joka otti riehujan kiinni vastaanottokeskuksen sisältä ja kuljetti putkaan Mikkelin poliisiasemalle.

Poliisit löysivät miehen huoneesta veitsiä, pesäpallomailan ja suksisauvan. Poliisien mukaan myöhemmin selvisi, että miehellä oli sotilastaustaa Irakista, ja hän oli siksi ammattimaisesti irrottautunut suomalaispoliisien kiinniottoyrityksestä.

Kätensä loukannut ylikonstaapeli on varsinaisista työtehtävistään työkyvytön toistaiseksi. Kevyempään työhön hän pääsi palaamaan noin 1,5 kuukautta tapauksen jälkeen.

Toistaiseksi ei ole vielä tiedossa, jääkö kahteen sormeen pysyviä vammoja ja toimintarajoitteita.

Nopea käsittely - paluulento varattu

Syyttäjä haastoi irakilaismiehen asiasta nopeutetulla menettelyllä, koska mies ilmoittautui lähtemään Suomesta takaisin Irakiin vapaaehtoisesti ja hänelle varattiin jo paikka turvapaikanhakijoiden palautuslennolle tälle viikolle.

Mies itse sanoi, että halusi vapautua kuristusotteesta eikä tunnistanut poliiseja poliiseiksi. Heillä oli kuitenkin virkavaatteet, poliisimaija ja he kertoivat vastaanottokeskuksessa olevansa poliiseja.

Etelä-Savon käräjäoikeus tuomitsi miehen virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta ja pahoinpitelystä puolen vuoden ehdolliseen vankeuteen. Lisäksi miehen on maksettava 2 200 euroa korvauksia ylikonstaapelille.

Käytännössä ehdollinen tuomio ei vaikuta miehen elämään, vaan hän poistui Suomesta.

 

Korjaus: Juttuun on korjattu miehen saama tuomio 6 kuukaudeksi ehdollista vankeutta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Poliisi palauttanut yli 5 300 turvapaikanhakijaa

Siilinjärven rähinää tutkitaan yhtenä pahoinpitelynä ja lievinä pahoinpitelyinä

Otanmäen uhria puukotettiin, toista uhria kuristettiin

Uusimmat

Kotimaa

Pisteytysfarssille piste: Oikeustieteellisiin otetaan 46 opiskelijaa aiottua enemmän – Itä-Suomen yliopistossa opiskelijamäärä kasvaa vähiten

Paloturvallisuus on asiantuntijan mukaan Suomessa pääosin kunnossa, mutta valvonta on vaikeaa – tulipalon leviäminen voi olla kiinni pienistäkin virheistä rakentamisessa

Seinäjoen koruvarkaudesta epäiltyjä miehiä ei ole saatu kiinni – yrittäjän mukaan liikkeeseen murtauduttiin kattoon tehdyn reiän kautta, poliisi ei kommentoi tekotapaa

Koronavirus: Suomi avasi rajansa maihin, joissa riehuu jo taudin toinen aalto

Matkustusrajoitusten purkaminen ei näkynyt vielä Helsinki-Vantaalla – "Ei mitään dramaattista muutosta"

Lopella kaksi loukkaantui ja kymmenen vietiin sairaalaan ketjukolarista

Uusia tietoja Varkauden murhatutkinnasta: voimakas väkivalta päähän ja ylävartaloon aiheutti uhrin kuoleman – poliisi pyytää havaintoja vihreästä Audista

Viranomaiset jäljittävät vaatimusten vastaisia suojaimia, osassa ohjeet kiinankielisiä

Haaviston mukaan rikosepäily ei ole vaikuttanut ulkoministerin tehtävien hoitamiseen – "En ole jättänyt mitään tehtävää hoitamatta tämän prosessin aikana"

Kaksikko ylitti Venäjän rajan vesiskootterilla, teon tahallisuus epäselvä

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.