Turvapaikanhakijoita kyyditsevät lähes poikkeuksetta tutkintaan

Lapin rajavartiosto on aloittanut tämän ja viime vuoden aikana toistasataa esitutkintaa, joissa epäillään laittoman maahantulon järjestämistä.

Rajavartiosto kielsi viime vuoden lopussa Venäjän vastaisen rajan ylittämisen polkupyörällä. Sen jälkeen lähes jokaisesta turvapaikanhakijoita tuovasta autosta on aloitettu esitutkinta.

Yleensä rikoksesta epäillyksi joutuu auton kuljettaja, joka itsekin hakee tullessaan turvapaikkaa.

Rajavartiosto aloittaa esitutkinnan, jos auton matkustajilla ei ole maahantuloon vaadittavaa viisumia. Poikkeuksen tekevät tapaukset, joissa kuljettajan katsotaan tuovan ihmisiä, kuten omaa perhettään, humanitaarisista syistä.

Itärajan juttuja on jo ehtinyt myös oikeuden käsiteltäviksi. Lapin käräjäoikeus antaa perjantaina ratkaisunsa jutuissa, joissa intialainen ja nepalilainen mies toivat Sallan kautta Suomeen ulkomaalaisia, joilla ei ollut viisumia. Syyttäjä vaatii miehille 60 päivän vankeusrangaistusta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Neljän ihmisen salakuljetus toi kaksi vuotta vankeutta

Uusimmat

Kotimaa

Seinäjoella liikenneonnettomuus, jossa mukana 11 ihmistä

Uutissuomalainen: Keskustan johtajaksi havitteleva Kaikkonen ei aloittaisi ministerirulettia heti

Kaikkosen eväät keskustan nousuun: Ajatus koko Suomesta, kapulakielen välttäminen, byrokratian vähentäminen ja ihmisten kuunteleminen

Kaikkonen tekisi ministeriruletin vasta EU-puheenjohtajakauden jälkeen: "Ei ole tarvetta äkkiliikkeisiin"

Potkupyöriä myydään nyt enemmän kuin apupyöriä – lapsi oppii pyöräilyn paremmin potkimalla kuin polkemalla

Hallitus aikoo tarttua vaarallisimpien väkivaltarikollisten vapauttamiseen – Ratkaisuna saattaa olla vaarallisuusarvio, mutta sitä parjataan epävarmaksi

Iltalehti: Kansanedustaja Hussein al-Taee ilmoittanut epäselviä tietoja koulutuksestaan – Al-Taeen mukaan Lindedin-profiilin tiedot ovat olleet vajavaiset ja osin epätarkat

Rajavartiolaitoksen kamera kuvasi rajun taistelun: Karhu on juuri iskenyt hampaansa hirven kaulaan

Sairauslomalta askel kerrallaan palaileva al-Taee myöntää virheen painavan edelleen: Minun ei olisi pitänyt salata

Professori ei usko täysin itsestään kulkevien ajoneuvojen tulemiseen - "Liian vaikea tehtävä Suomenkin vaativissa olosuhteissa"

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.