Turvapaikkavalituksia esitetään käsiteltävän myös Kuopiossa

Oikeusministeriön työryhmä esittää, että turvapaikanhakijoiden tekemiä hallintovalituksia alettaisiin käsitellä myös Kuopiossa Itä-Suomen hallinto-oikeudessa.

Lisäksi työryhmä esittää valitusasioiden käsittelypaikoiksi Pohjois-Suomen hallinto-oikeutta Oulussa ja Turun hallinto-oikeutta.

Nykyään tietyt valitusasiat on keskitetty vain Helsingin hallinto-oikeuden käsiteltäväksi. Se on kuitenkin ruuhkautunut asian vuoksi.

Esityksen mukaan Helsinki jatkaisi yhtenä valitusten käsittelypaikkana, mutta lisäksi osa valitusasioista hajautettaisiin käsittelyyn kolmeen muuhunkin oikeuteen.

Oikeusministeriön työryhmän ehdotus lähetettiin lausunnoille. Tarkoitus on, että asiasta annetaan lakiesitys eduskunnalle vielä syksyllä ja lainmuutos tulisi voimaan ensi vuoden alusta.

Helsingin hallinto-oikeudessa on käsitelty aiemmin noin 1 100 kansainvälistä suojelua koskevaa valitusta vuodessa. Tänä vuonna valituksia on tullut jo noin 6 000. Vuoden loppuun mennessä määrän ennustetaan nousevan 10 000 valitukseen.

Valtio osoittaa kansainvälistä suojelua koskevien valitusten käsittelyyn lisää resursseja, mutta tuomioistuimen henkilöstömäärää ei kuitenkaan ole mahdollista lisätä Helsingissä juuri nykyistä enempää.

Uusimmat

Kotimaa

Hallitus haluaa laajentaa ja tiukentaa pikavippien korkokattoa – korolle 30 prosentin yläraja

Ylioppilastutkinnon rakenne muuttuu – aineiden vähimmäismäärä kasvamassa yhdellä

Mediatalo Keskisuomalainen sai osan hakemistaan radioluvista, mutta ei saanut toimilupaa Kuopioon

Tietolähdetoiminnan ongelmista kerrottiin "jokaiseen paikkaan", sanoo Aarnion ex-alainen Rainiala

Miesjoukko raiskasi 19-vuotiaan naisen Seinäjoella – neljälle ehdotonta vankeutta

Ex-oppilaiden mukaan Bjurström tiesi tanssikoulunsa opettajan lähentelystä, mutta puuttuminen kesti – Bjurström vastaa syytöksiin

Maineikkaan tanssikoulun ex-oppilaat: miesopettajan lähentely jatkui vuodesta toiseen – poliisilla tutkinnassa yhden oppilaan seksuaalinen hyväksikäyttö

Yliopistotutkija voi tienata puolet vähemmän kuin muut korkeakoulutetut – valtaosa nuorista tutkijoista huolissaan urastaan

Suomen Yrittäjien kampanja ei vaikuttanut Yleisen työttömyyskassan jäsenmäärään mitenkään – Kassan omalla markkinoinnilla isompi merkitys kuin työmarkkinariidoilla

Ministeriön ylijohtaja tiukkana: "Sairaalayhtiöt voivat olla laittomia"

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.