Turvatappimyyjä ei saa esiintyä tarkastajana

Poliisi muistuttaa, ettei kotiin sisälle pyrkiviä kauppiaita tai erilaisia kyselijöitä tarvitse päästää sisään asuntoon.

Kuopiossa on viime päivinä kiertänyt etenkin iäkkäiden asunnoilla henkilöitä, jotka ovat esiintyneet turvallisuuskartoituksen tekijöinä. Asukkaiden mukaan kartoittaja on halunnut tietoa etenkin asunnon lukituksista.

Jos asukas on jäänyt puheisiin, kävijä on kaupitellut turvasuojaustuotteita asuntoon. Osalla asukkaista on jäänyt kuva, että myyjä esiintyi ison firman nimellä, joka ei kuitenkaan tee ovikäyntejä yksityisasuntoihin.

Varmaa on, ettei ovilla käynyt ole viranomainen eikä oikea tarkastaja. Viranomaiset eivät tee kartoituksia kerrostaloasuntoihin eivätkä myy lukkoja.

Ovelta ovelle -myynti ei ole kiellettyä, mutta myyjän pitää selkeästi kertoa olevansa myyjä eikä esiintyä minkäänlaisena tarkastajana.

Lisälukkoja ei saa väittää viranomaisten vaatimiksi eikä antaa muutakaan virheellistä tietoa. Myyntiin ei saa käyttää pelottelua eikä pakkoa. Jos sellaista ilmenee, asia kannattaa ilmoittaa poliisille.

Toissa ja viime vuonna Kuopiossa tuli ilmi tapauksia, joissa muun muassa ovisilmiä myytiin kotikäynneillä lähes kymmenkertaiseen hintaan, mitä ne maksavat hankittuina paikallisista liikkeistä.

Viimeksi viime viikolla Tampereella poliisi otti kiinni kaksi miestä, jotka möivät ovilla lukkoja ja turvatappeja. Osoittautui, että toinen oli etsintäkuulutettu. Molemmat esiintyivät työntekijöinä yritykselle, jonka kanssa heillä ei ollut tekemistä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Syyttäjän mukaan United Brotherhoodin johtajaksi epäilty mies piti väkivallalla uhkaamalla huolta siitä, että ryhmä pysyy ruodussa: "Ihmiset selkeästi jopa pelkäävät häntä"

Keskustan Kurvinen ei pyri puoluejohtajaksi, vaan haluaa pysyä puoluetta vakauttavana voimana kisan aikana ja sen jälkeen

Kolea heinäkuu näkyi hukkumismäärissä – hukkuneita viisi vähemmän edelliseen heinäkuuhun verrattuna

Suomessa on todettu kaksi uutta koronavirukseen liittyvää kuolemaa

Rajavartiolaitoksen auton alle sijoitettu pommi räjähti Torniossa viime yönä

Peruskouluverkko harvenee seuraavien 20 vuoden aikana entisestään, arvioi Opetushallitus – jyrkimmässä laskelmassa nykykouluista voitaisiin sulkea lähes puolet

Siniset osallistuu kevään kuntavaaleihin – Puoluesihteeri ei tiedä, mitä viisi ex-ministeriä aikovat tehdä

Tänään 1,9 miljoonaa suomalaista saa veronpalautuksia

Kolme pankkia tarjoaa yhä maksuttomia lyhennysvapaita asuntolainoihin – Uutissuomalaisen kyselyn mukaan valtaosa isoimmista pankeista on jo lopettanut koronakampanjat

Syyttäjän mukaan United Brotherhoodin johtajaksi epäilty mies valvoi jäsenten huumeidenkäyttöä virtsatestein: "Pyrki varmistamaan jäsenten kuuliaisuuden ja paremman rikollisen toimintakyvyn"

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.