Tutkimus: Nuoria kiinnostaa nyt liikunta-ala – "Personal trainerien ammatti ollut esillä"

Nuoria kiinnostaa tällä hetkellä eniten liikunta-ala. Asia selviää Studentum.fi-koulutussivuston tekemästä kyselystä, johon vastasi yli 5700 henkilöä. Heistä reilu neljännes kertoi olensa kiinnostunut liikunnan tai urheilun koulutusalasta.

Viestintäpäällikkö Maija Etokari Studentum.fi:stä uskoo, että yksi syy alan kiinnostukseen on julkisuus: Treenaaminen ja terveelliset elämäntavat ovat olleet hyvin pinnalla.

– Esimerkiksi Personal Trainerin ammatti on ollut viime vuosina paljon esillä televisio-ohjelmien ja blogien kautta. Tämä on varmasti osasyy siihen, miksi nuoria kiinnostaa kouluttautua liikunta-alalle, Etokari kertoo tiedotteessa.

Toiseksi eniten nuoria kiinnostaa psykologia / käyttäytymistiede (21,5 prosenttia) ja kolmanneksi eniten kauppatiede / liiketalous (19,3 prosenttia). Lisäksi viiden suosituimman koulutusalan joukkoon mahtuu sosiaali- ja terveysala (17,8 prosenttia) sekä lääketiede / farmasia (17,6 prosenttia).

Tietoja kerättiin Studentum Roadshow -koulutuskiertueen aikana lokakuusta tammikuuhun ympäri Suomea sekä marraskuun lopulla Helsingissä järjestettävillä Studia-messuilla.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.