Tutkinnanjohto: Aarniota epäillään 26 rikoksesta

Jari Aarnio kiistää kaikki rikosepäilyt, kertoo asianajaja Riitta Leppiniemi. Aarnio on kertonut, että esimerkiksi lahjusepäilyt ovat perusteettomat, sillä hänellä ei ole ollut mitään roolia Trevoc-yhtiössä eikä hän ole ollut päättämässä laitteiden hankinnoista Helsingin poliisissa.

Aarnio myös kiistää huumerikosepäilyt. Leppiniemen mukaan huumerikosjutun näyttö nojaa teletietoihin, mutta Aarnion mukaan viestitykset ovat olleet huumerikosyksikön tavanomaista toimintaa ja niille on luonnollinen selitys.

Helsingin huumepoliisin hyllytettyä päällikköä Jari Aarniota epäillään yhteensä 26 rikoksesta. Tutkinnanjohto kertoi vyyhdin tutkinnasta iltapäivällä pidetyssä tiedotustilaisuudessa.

Esitutkinnan perusteella Aarniota epäillään useista rikoksista, muun muassa törkeästä virka-aseman väärinkäyttämisestä, törkeästä petoksesta, törkeästä lahjuksen ottamisesta ja törkeistä huumausainerikoksista. Hänen lisäkseen juttukokonaisuudessa on 23 muuta epäiltyä.

Aarnion epäillään järjestäneen rahoitusta seurantalaiteyhtiö Trevocille yhdessä silloisen United Brotherhood -pomon kanssa. Tutkinnanjohto epäilee Aarnion saaneen lahjuksina muun muassa kymmeniä tuhansia euroja rahaa ja omistusosuuksia yhtiöstä.

Aarnion epäillään salanneen yhtiön todelliset omistajatahot. Eri viranomaiset ovat hankkineet Trevocin laitteita yli miljoonalla eurolla, eikä hankintoja olisi tutkinnanjohdon mukaan todennäköisesti tehty, jos omistajatahot olisivat olleet tiedossa. Lisäksi Aarnion epäillään yrittäneen sotkea KRP:n esitutkintaa muun muassa perusteettomien pakkokeinojen avulla.

Aarnion epäillään olleen mukana useiden satojen kilojen hasiksen maahantuonnissa ja levityksessä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.