Tuulenpuuskat ja sateet jatkuvat iltaan asti

Kolea ja tuulinen sää jatkuu koko Itä-Suomessa aina iltaan asti. Vaikka idässä vältyttiin kovemmilta myrskyiltä, voivat yksittäiset tuulenpuuskat aiheuttaa pieniä vahinkoja vielä torstaina. Ilmatieteenlaitoksen meteorologin Jari Tuovisen mukaan tuulenpuuskat voivat hetkittäin yltää 15 metriin sekunnissa Pohjois-Savossa.

Koko matalapaineen keskus on torstaina Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan yllä, mikä on hiljentänyt kovimpia tuulia.

– Nyt ollaan niin lähellä matalapaineen keskusta, että tuulet eivät älyttömiksi jaksa. Voi ne jotain pientä aiheuttaa, Tuovinen arvioi.

Matalapaineen keskuksen odotetaan siirtyvän itärajan toiselle puolelle torstai-iltaan mennessä. Samalla loputkin tuulet heikkenevät.

– Illalla tuulet ovat jo niin heikkoja, että merillä kovat tuulet lakkaa käytännössä kokonaan ja yökin on heikkotuulinen. Lapissa voi vielä puuskissa tuulla 15 metriä sekunnissa.

Torstai on ollut Kuopiossa koko kesäkuun kylmin päivä. Ilma on jälleen lämpenemässä hiljakseen ensi viikon puolessa välissä.

Uusimmat

Kotimaa

Lähes neljän vuoden takaisesta Tesoman henkirikoksesta annetaan tänään tuomio – epäilty ilmoittautui poliisille keväällä

Kittilä-käräjillä kuullaan irtisanotun kunnanjohtajan miestä ja hissiyhtiön hallituksen ex-puheenjohtajaa

Helsingin Sanomat alkaa julkaista ilmaisjakelulehtiä pääkaupunkiseudulla – Keskisuomalaisen Kangaskorpi: "Toivotamme kilpailijan tervetulleeksi"

Vapaavuori väläyttää Helsingin irtautumista Kuntaliitosta – pitää mahdollisena suurten kaupunkien yhteistyötä

Puolustusvoimien historian korkea-arvoisin naisupseeri Inka Niskanen Karjalan lennostoon hävittäjälaivueen komentajaksi

Poliisi epäilee, että 13 vuotta sitten kadonneen miehen ruumis piilotettiin autiotalon maakellariin – syyttäjän mukaan mies kuristettiin henkilöautossa

Poliisin haaviin jäi Helsingissä liki 50 kiloa amfetamiinia – "Kyseessä on ulkomailta johdettu rikollisorganisaatio"

Nuorehko mies kuoli hissiturmassa Helsingissä – puristui kuoliaaksi

Coca-Colan joulurekan tulo herättää runsaasti keskustelua: "Kukaan ei ole ketään pakottanut tulemaan paikalle"

Kommentti: Siniset joutuvat hakemaan apua lilliputeista

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.