Tuuli sieppasi lapsen lippiksen: poliisi turvautui teleskooppipamppuun

Vapunpäivää on vietetty varsin rauhallisesti, kerrotaan poliisilaitoksilta eri puolilta Suomea. Viileä ja osin sateinen sää on vähentänyt ihmisten intoa lähteä kaupungille.

Perinteisten vappupäivän tapahtumien rinnalle kiilaa tänä vuonna Oulun Kärppien voitonjuhla. Oulun torille on poliisin mukaan saapunut tuhansia ihmisiä jo hyvissä ajoin ennen juhlan alkua.

Juhlissa ovat mukana Kärppien sekä miesten että naisten joukkueet. Molemmat voittivat jääkiekon tämänvuotisen Suomen mestaruuden. Kello 16 alkaneessa juhlassa esiintyy useita suomalaisia poptähtiä.

Oulun poliisi on sekä vappuaattona että vappupäivänä tiedottanut tehtävistään laajasti Twitterissä. Iltapäivällä Oulun poliisi kertoi, että yksi rikostutkijoista on vapunpäivänä käyttänyt ensimmäisen kerran työssään teleskooppipatukkaansa. Patukalla saatiin ylös lapsen lippalakki, joka oli tuulessa lentänyt pysäköidyn auton alle.

Lue myös: Musta mersu oli ajaa suojatiellä olleen lapsen päälle: poliisi pyytää huoltajia ilmoittautumaan
 

Muutoin Oulun poliisi on vappuaaton ja -päivän mittaan twiitannut useista riidoista, metelöinnistä ja kaupungilla toikkaroineista päihtyneistä sekä pahoinpitelyistä. Myös rattijuoppoja on jäänyt poliisin haaviin.

Lounais-Suomen poliisista taas kerrotaan, että vappuyönä poliisilla oli noin 20 prosenttia enemmän tehtäviä kuin viime vuonna vastaavaan aikaan. Sen sijaan vapunpäivä on sujunut rauhallisesti.

Helsingin vappumarssiin osallistui poliisin mukaan noin 4 000 ihmistä. Marssi sujui rauhallisesti, kertoo poliisi. Vappuyö oli Helsingin poliisin mukaan ilmoitusten määrän ja laadun puolesta samankaltainen kuin normaali keväinen tai kesäinen viikonloppu.