Tuulinen tapaniajelu Kallavedellä veti väkeä - Katso video

Heti nappasi, kun luin Facebookista tästä risteilystä, kertoi Petri Juntunen lauantaina Kuopion matkustajasatamassa, kun m/s Queen R teki lähtöä ulapalle.

– Tämä oli tosi hieno idea, sanoi vieressä Kirsi Juntunen.

Juntuset olivat lähteneet joukolla todistamaan historiallista mahdollisuutta – risteilemään Kallavedelle tapaninpäivänä, jolloin järvi on yleensä jäässä ja laivat tukevasti sidottuina laiturin pollareihin. Ritva Juntunen, muistutti, että ei joulukuinen risteily aivan ainutlaatuista ollut Kallavedellä.

– Isäni kertoi käyneensä tammimarkkinoilla vuonna 1930 laivalla Kuopiossa. Isä oli silloin 20-vuotias, Ritva Juntunen kertoi.

– Heti markkinoiden jälkeen järvi oli sitten jäätynytkin.

Lauantaina ei ollut vielä pelkoa järven jäätymisestä, vaikka pakkasta olikin pari astetta. Noin 7–8 metriä sekunnissa puhallellut luoteistuuli piti siitä huolen. Tuulinen keli ei pelottanut risteilijöitä, sillä kaikki kolme risteilyä oli täynnä.

– Paikat menivät nopeasti. Vain muutama perui tulonsa tuulen vuoksi, kertoi Roll Risteilyjen toimitusjohtaja Noora Kivi.

Tuulta ei tarvinnutkaan säikkyä, sillä tunnin reissu kiemurteli saarten suojissa eikä luoteistuuli päässyt Maljalahteen lainettakaan juuri nostamaan.

– Tämä kulkee aallokossakin vakaasti. Ei läiky juoma rinnuksille kovemmassakaan tuulessa, aluksen kapteeni Tuomo Tuppurainen kertoi.

Moni oli toivonut, että risteilyt jatkuisivat vielä uutenavuotenakin, jolloin alus on muuten avoinna satamassa.

– Epäilen, että sunnuntaina laivan kyljet ovat jäässä. Eiköhän tämä kiinnitetä vain tukevammin laituriin tämän jälkeen, Tuppurainen sanoi.

– Voi olla muutenkin turvallisempaa pysytellä uudenvuoden viettäjien kanssa satamassa, Kivi epäili.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

PieksämäkiYt-neuvottelut käyntiin Pieksämäen kaupunginhallitus päätti aloittaa ennakoidusti yt-menettelyn palkkausmenojen vähentämiseksi ensi vuonna. Neuvottelut koskevat koko henkilökuntaa. Tavoitteeksi on asetettu kahden miljoonan euron säästöt henkilöst

Vartiointiliikkeen omistaja varasti vartioimistaan kaupoista liki 30  000 euron edestä rahaa ja tavaraa

Posti ei ole saanut uusia yhteydenottoja tietosuojaongelmien vuoksi

Unkarista tuotiin Helsinkiin lähes puoli miljoonaa Rivotril-pilleriä auton rakenteisiin piilotettuna, neljä tuomittiin vuosiksi vankilaan

Turhia kilpailukieltosopimuksia pyritään karsimaan kolmikantaisesti

Kuopion kouluiskun tutkinta laajeni: tutkitaan myös törkeän rikoksen valmisteluna ja törkeänä vahingontekona

Kuopion kouluiskua tutkitaan myös valmistelurikoksena, haavoittuneista sairaalassa enää yksi

Syyttäjä: Turun ammattikorkeakoulun työntekijä teki haamukatsastuksia autoihin, joita ei ollut edes nähnyt

EU-maat keskeyttävät aseiden viennin Turkkiin

MV-julkaisu masinoi käräjäoikeuden mukaan vihamielisiä lokakampanjoita – perustaja kiistää tämän hovioikeudessa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.