Työmarkkinoiden taustavaikuttaja lyttää nykyiset maakuntayliopistot

Elinkeinoelämän keskusliiton entinen työmarkkinajohtaja Lasse Laatunen puolustaa tuoreessa blogikirjoituksessaan Helsingin yliopistoa – ja lyttää samalla Helsingin ulkopuoliset yliopistot. Osansa saa myös kokoomuksen korkeakoulupolitiikka.

Laatusen blogi löytyy Iltalehden blogisivuilta.

Laatunen muistuttaa Helsingin yliopiston sijoittumisesta sijalle 67 Shanghain Jiao Tong -yliopiston kansainvälisessä yliopistovertailussa 2015. Helsingin yliopisto oli ainoa suomalainen yliopisto sadan parhaan joukossa, Laatunen huomauttaa.

Nykyhallituksen leikkaukset osuvat rajusti yliopistoihin, mutta Laatusen mukaan ne olisi voitu tehdä järkevämmin.

– Kepu rakentaa maakuntien Suomea ei vain sote- ja aluehallinnoissa, vaan myös yliopistorakenteessa. Helsingin yliopistoa, maailmalla ainoana noteerattua yliopistoamme kohdellaan kaltoin. Siihen kohdistetaan rajuimmat leikkaukset. Apteekkimaksun palautus lopetetaan. Lähes tuhat yliopistotyöntekijää saa lähteä kilometritehtaalle. Maakuntayliopistot porskuttelevat tyytyväisinä maakuntasarjassaan. Säästöt olisi voitu hakea järkevästi niitä yhdistelemällä, Laatunen kirjoittaa.

– Yliopistoja on nykyisin 14. Niitä on liikaa pieneen maahan. Ja mitä tekee vanha sivistyspuolue Kokoomus ? Nukkuu, kun sen pitäisi puolustaa Helsinkiä ja Helsingin yliopistoa.

Lähde:

Lasse Laatusen blogi