Työn merkitys hyvinvoinnissa pienenee

Työn merkitys vähenee kahden seuraavan vuosikymmenen aikana, arvioi Väestöliitto. Perheen ja vapaa-ajan rooli sen sijaan korostuu. Toisaalta onnellisuuden kannalta on yhä tärkeämpää, että ihminen kokee työnsä mielekkääksi.

- Suomalainen hyvinvointi säilyy, jos estetään eriarvoisuuden lisääntymisestä johtuva kahtiajakautuminen yhteiskunnassamme, toteaa Väestöliiton toimitusjohtaja Helena Hiila-O´Brien.

Väestöliitto julkisti tänään 70-vuotisjuhlakirjansa Suomalaisen hyvinvoinnin ja onnellisuuden tulevaisuus.

Suurimman haasteen suomalaisten hyvinvoinnille tuottaa kahden seuraavan vuosikymmenen aikana väestön ikääntyminen. Eläkekulut ja ikäihmisten hoidon tarve kasvavat samalla kun julkiset tulot eivät lisäänny. Tämän kehityksen myötä tarve työperäiseen maahanmuuttoon kasvaa.

- Suomi poikkeaa muusta Euroopasta siinä, että meillä ikääntymiskehitys tapahtuu ensimmäisenä ja voimakkaampi maahanmuutto taas viimeisempänä, sanoo kirjan toimittaja tutkimusprofessori Osmo Kontula Väestöliitosta.

Tulevaisuudessa maahanmuuttajista kilpaillaan. Kirjasta käy ilmi, että ne maat, jotka onnistuvat tekemään itsestään houkuttelevan ja ystävällisen, voittavat kilvan osaajista ja tekijöistä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.