Työnantajajärjestö tyrmää tasa-arvovaltuutetun syrjintäväitteen

Kuntatyöantajain opetus- ja sivistystoimesta vastaava neuvottelupäällikkö Vuokko Piekkala pitää tasa-arvovaltuutettu Pirkko Mäkisen väitteitä opettajien raskaussyrjinnästä hämmästyttävinä.

–Mihin tutkimuksen hän perustaa väitteensä, että raskausssyrjintä on tavallista opettajien keskuudessa, kysyy Piekkala.

Tasa-arvovaltuutettu Mäkinen sanoi Savon Sanomissa (16.5.), että raskaussyrjintä on tavallista ja että tasa-arvovaltuutetun toimistoon tulee päivittäin yhteydenottoja asiasta.

Piekkalan mukaan julkisella sektorilla kaikista virkavalinnoista, niin määräaikaisista kuin toistaiseksi voimassa olevistakin, laaditaan aina muutoksenhakukelpoinen päätös.

– Jos joku katsoo, että häntä on virkavalinnassa syrjitty tasa-arvolain vastaisesti, hän voi hakea päätökseen muutosta ja viimekädessä tuomioistuin arvioi, onko tasa-arvolakia rikottu vai ei.

Tasa-arvolaki koskee yhtä lailla työsuhteitakin, mutta vastaavaa muutoksenhakumenettelyä ei yksityisellä puolella ole.

Piekkala epäilee tasa-arvovaltuutetun väitettä, sillä jos on syrjintä olisi tavallista, myös muutoksenhakuprosesseja pitäisi olla paljon vireillä. Työnantajat eivät ole Piekkalan mukaan pyytäneet keskusjärjestöltään apua tai neuvoa.

–Jos prosesseja olisi valtavat määrät vireillä, ihmettelen, miksi työnantajat eivät ole ottaneet meihin yhteyttä, kummastelee Piekkala.

Lue aiheesta lisää torstain lehdestä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Raskaana olevien syrjintä tavallista opettajamaailmassa