Työntekijän liikuntaan lähes 200 euroa vuodessa

Suomalaisten henkilöstöliikunnassa kaikki vaikuttaa olevan ensi silmäyksellä hyvin.

Kuntoliikuntaliiton barometrin mukaan kaikkien työpaikkojen liikuntainvestoinnit jatkavat kasvuaan. Tuoreet luvut lähestyvät 200:aa euroa vuodessa henkeä kohti, kun kymmenen vuotta sitten luku oli 80 euroa.

Kuntoliikuntaliiton henkilöstöliikunnan päällikkö Matleena Livson iloitsee myös siitä, että yksikään vastaaja ei ole seuraavien kahden vuoden aikana vähentämässä satsauksiaan. Henkilöstön omavastuu on puristettu 15 prosenttiin.

Livson kuitenkin kääntää hanasta kylmää vettä: henkilöstön liikunta ei ole suunnitelmallista eikä tavoitteellista, ja seurantaa ei ole.

Pohjola Terveyden johtava asiantuntija Ossi Aura liittää liikunnan johtamisen koko työhyvinvoinnin ja henkilöstöjohtamisen kuvioon.

- Jos muu konsepti on levällään, kuinka liikunta etenisi? hän kysyy.

Tukimuodoissa liikuntasetelien voittokulku jatkuu. Seteleitä käytetään paljon kuntokeskuksissa, mutta yksittäisten lajien ykkönen on uinti.

Puutteistaan huolimatta henkilöstöliikunta lisää väen liikuntaa ja vetää passiivisia kohti harrastuksia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Ministerityöryhmä haluaa suitsia naisiin kohdistuvaa väkivaltaa – valmistelee torjuntaohjelmaa

Pohjois-Lappiin on satanut yhtä paljon lunta kuin koko viime talvena enimmillään

Finnair peruu lentonsa Pekingin Daxingiin ja Nanjingiin maaliskuun loppuun asti – syynä Kiinan määräämät ryhmämatkojen peruutukset

Poliisi tutkii Turun synagogan töhrimistä, kaipaa yhteydenottoja

Hallitus etsii vielä täyttä yhteisymmärrystä työllisyystoimiensa laskemiseen – vasemmistoliitto ei hyväksy valtiovarainministeriötä ylituomariksi

Vanhemmat tuomittiin viisivuotiaan lapsen törkeästä pahoinpitelystä: Lapsi nukkui kädet sidottuina, söi lattialla ja häntä vietiin viileään suihkuun

Vaarallisimpien sähkölaitteiden määrä väheni markkinoilla – verkkokauppa EU:n ulkopuolelta ei valvonnan piirissä

Mainetutkimus: Julkiselta sektorilta kaivataan uudistumiskykyä – turvallisuusviranomaisia arvostetaan

Uuden osakesäästötilin avannut Tomi Runsala, 31, kannustaa säästämään – "Teksti-tv:stä osakekursseja seurannut pappani antoi minulle esimerkkiä"

Humalaisen kyytiin lähteminen ei tuntunut isolta jutulta – Onnettomuuden jälkeen Teemu Meriläinen, 18, on kiertänyt kouluissa kokemusasiantuntijana

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.