Työntekijän liikuntaan lähes 200 euroa vuodessa

Suomalaisten henkilöstöliikunnassa kaikki vaikuttaa olevan ensi silmäyksellä hyvin.

Kuntoliikuntaliiton barometrin mukaan kaikkien työpaikkojen liikuntainvestoinnit jatkavat kasvuaan. Tuoreet luvut lähestyvät 200:aa euroa vuodessa henkeä kohti, kun kymmenen vuotta sitten luku oli 80 euroa.

Kuntoliikuntaliiton henkilöstöliikunnan päällikkö Matleena Livson iloitsee myös siitä, että yksikään vastaaja ei ole seuraavien kahden vuoden aikana vähentämässä satsauksiaan. Henkilöstön omavastuu on puristettu 15 prosenttiin.

Livson kuitenkin kääntää hanasta kylmää vettä: henkilöstön liikunta ei ole suunnitelmallista eikä tavoitteellista, ja seurantaa ei ole.

Pohjola Terveyden johtava asiantuntija Ossi Aura liittää liikunnan johtamisen koko työhyvinvoinnin ja henkilöstöjohtamisen kuvioon.

- Jos muu konsepti on levällään, kuinka liikunta etenisi? hän kysyy.

Tukimuodoissa liikuntasetelien voittokulku jatkuu. Seteleitä käytetään paljon kuntokeskuksissa, mutta yksittäisten lajien ykkönen on uinti.

Puutteistaan huolimatta henkilöstöliikunta lisää väen liikuntaa ja vetää passiivisia kohti harrastuksia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Sairauslomalta askel kerrallaan palaileva al-Taee myöntää virheen painavan edelleen: Minun ei olisi pitänyt salata

Professori ei usko täysin itsestään kulkevien ajoneuvojen tulemiseen - "Liian vaikea tehtävä Suomenkin vaativissa olosuhteissa"

Seksismistä syytetty Sofia Belórfin asianajaja vertasi IL:ssä sanavalintojaan Jeesuksen vertauksiin – "Kuulijat ovat niin yksinkertaisia"

Liikemies Niko Ranta-ahon epäillään saaneen huume- ja dopingrikoksilla arviolta neljän miljoonan euron rikoshyödyn – kiistää kaikki epäillyt rikokset

Sähköisen elintestamentin on tehnyt yli puoli miljoonaa suomalaista – Pohjois-Savossa luovuttajia enemmän kuin muualla Suomessa

Kesän lämpöennätyksiä hätyytellään loppuviikosta – helteitä luvassa ainakin kuun loppuun asti

Ravustuskausi käynnistyi sunnuntaina – Rutto tappaa edelleen saksiniekkoja

Toista tuhatta sikaa kuoli ja yhtä monta altistui savulle – Nurmon sikalapalon syyksi epäillään ilmanvaihtolaitetta

Rottasotaa käydään jo älylaitteiden avulla – Tieto rotista kulkee netin kautta

Uutisanalyysi: Jatkuvan koulutuksen eväät luodaan jo kotona. Miljoona suomalaista uuden ammatin edessä. Miten se tehdään?

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.