Työryhmä pohtimaan yksityistä pysäköinninvalvontaa

Pysäköinninvalvontaa koskevaa lainsäädäntöä aletaan uudistaa. Oikeusministeriö on asettanut työryhmän, joka pohtii sekä julkisen pysäköinninvalvonnan järjestämistä että yksityistä pysäköinninvalvontaa.

Työryhmän on saatava työnsä valmiiksi ensi vuoden helmikuun loppuun mennessä. Pysäköinninvalvontaa koskevaa lainsäädäntöä kokonaisuudessaan ei ole tarkasteltu vuoden 1970 jälkeen.

Yksityisen pysäköintiyhtiön ParkComin määräämistä parkkisakoista on väännetty kättä oikeudessa asti. Sekä käräjä- että hovioikeuden mukaan pysäköintivirhemaksuja voivat nykylain mukaan määrätä vain viranomaiset. Asiaan ottaa seuraavaksi kantaa korkein oikeus.

Lähtökohtana on, että julkisesta pysäköinninvalvonnasta huolehtisivat jatkossakin poliisi ja kunnalliset viranomaiset. Pysäköintivirhemaksu tulisi edelleen lievistä pysäköinti- ja joutokäyntirikkomuksista.

Työryhmän tulee erityisesti kiinnittää huomiota siihen, onko nykyisen julkisen pysäköinninvalvonnan viranomaisten toimivaltaa koskeva sääntely tarkoituksenmukaista ja selkeää.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.