Työsuojeluviranomaisille kaavaillaan lisävaltuuksia

Työsuojeluviranomaisille suunnitellaan oikeutta päästä lukemaan salassa pidettäviä tietoja Verohallinnon ja Eläketurvakeskuksen rekistereistä. Turun Sanomien mukaan valtuuksia aiotaan lisätä nopealla aikataululla.

- Tavoitteena on saada esitys hallitukselle huhtikuussa, kertoo vanhempi hallitussihteeri Antti Posio lehdelle sosiaali- ja terveysministeriöstä.

Valtuuksien lisäämisellä halutaan puuttua harmaaseen talouteen. Viranomaisten mukaan vuonna 2007 voimaan tulleen tilaajavastuulain valvonta on ontunut tiukan tietosuojan takia.

Laki velvoittaa yrityksiä varmistamaan, että sen alihankkijat hoitavat veronsa ja sosiaaliturvamaksunsa asianmukaisesti.

Tietojen avaaminen työsuojeluviranomaisille helpottaisi yritysten valvontaa, mutta samalla viranomaiset pääsisivät käsiksi työntekijöiden palkkatietoihin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Asiakkaan tulisi pystyä vaihtamaan lääkkeensä apteekissa edullisempaan vaihtoehtoon, mutta todellisuudessa se ei aina onnistu

Poliisi: Karjaalla haavoittunut mies saattoi ampua itse itseään

STTK:n Palola: Työmarkkinakiistojen sovittelujärjestelmä voisi kaivata uudistusta –  "Vahvasti yhteen henkilöön keskittyvä järjestelmä ei välttämättä toimi enää"

Päivän ajosää on osassa maata kehno – meteorologi arvioi, että räntä ja jäätävä tihku jatkuvat pari päivää

Isojen kuntosaliketjujen asiakasturvallisuudessa puutteita – "Onnettomuuskirjanpito on olematonta"

Vuoden turhake on korjauskelvoton elektroniikka – erityishaukkuja saavat älypuhelimet

Verohallinnon kysely: Lähes kaikki suomalaiset maksavat veronsa tunnollisesti ajallaan ja ylpeinä

Lännen Media: Vankilavirkailijat ovat joutuneet poikkeuksellisen monen väkivaltaisen hyökkäyksen kohteeksi

Lähes joka viides ammattiin opiskeleva kokee joutuneensa kiusatuksi

Sanna Marin osallistuu tänään ensimmäiseen EU-huippukokoukseensa Brysselissä – Greenpeacen ryhmä levitti kokouspaikan seinälle ilmastonmuutoksesta kertovan julisteen

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.