Työsuojeluviranomaisille kaavaillaan lisävaltuuksia

Työsuojeluviranomaisille suunnitellaan oikeutta päästä lukemaan salassa pidettäviä tietoja Verohallinnon ja Eläketurvakeskuksen rekistereistä. Turun Sanomien mukaan valtuuksia aiotaan lisätä nopealla aikataululla.

- Tavoitteena on saada esitys hallitukselle huhtikuussa, kertoo vanhempi hallitussihteeri Antti Posio lehdelle sosiaali- ja terveysministeriöstä.

Valtuuksien lisäämisellä halutaan puuttua harmaaseen talouteen. Viranomaisten mukaan vuonna 2007 voimaan tulleen tilaajavastuulain valvonta on ontunut tiukan tietosuojan takia.

Laki velvoittaa yrityksiä varmistamaan, että sen alihankkijat hoitavat veronsa ja sosiaaliturvamaksunsa asianmukaisesti.

Tietojen avaaminen työsuojeluviranomaisille helpottaisi yritysten valvontaa, mutta samalla viranomaiset pääsisivät käsiksi työntekijöiden palkkatietoihin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Kalankasvatuksen ympäristövaikutukset Suomessa ovat vähentyneet 80-luvulta

Ministeriö läpivalaisee kaikki kunnat – "Sen jälkeen tiedetään, millaisia lääkkeitä eri alueilla tarvitaan"

Irak: Lapset luovutettiin Suomelle jo vuonna 2017 – Suomen ulkoministeriön mukaan kyse oli lapsikaappauksesta

Puhki ruostuvissa hylyissä lymyää ympäristöriski – rannikolla makaa yli tuhat hylkyä, jotka voivat levittää öljyä Itämereen

Kaikkonen pitää keskustan puheenjohtajakisaa henkilövaalina, Kulmuni näkee myös linjaeroja

Sirpa Pietikäinen ei päässyt äänestämään Ursula von der Leyenin puolesta, syynä äidin sairastuminen

Pientä tyttöä ei voi palauttaa Somaliaan ennen kuin on selvitetty, uhkaako häntä siellä silpominen – KHO palautti asian Migrin käsiteltäväksi

Suomessakin on varauduttu poliittiseen väkivaltaan – Päivi Nergin mukaan pieniinkään ilmiöihin ei saa suhtautua leikiten: "Suomi ei ole lintukoto"

Pyöräilijä menehtyi törmäyksessä auton kanssa – kolme autoa ohitti pyöräilijää, kun turma sattui

Omaa terveydentilaa halutaan seurata älylaitteilla – tulevaisuudessa tietoja voitaisiin hyödyntää myös terveydenhuollossa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.