Työterveyslaitos: Kuntien esimiestyö kohentunut

Esimiesten johtamistaidot ovat kohentuneet kunnissa. Kuntatyöntekijöiden mielestä johtaminen on oikeudenmukaisempaa ja esimiehet tukevat alaisiaan aiempaa enemmän.

Työterveyslaitoksen tutkimusprofessori Jussi Vahtera pitää tuloksia rohkaisevina, sillä kunnat ovat 2000-luvulla olleet isojen muutoksien kourissa.

Kuntatyötekijät tuntevat itsensä myös hieman aikaisempaa terveemmiksi. Silti lähes joka neljäs koki yhä terveytensä heikentyneeksi ja yhtä moni koki psyykkistä rasittuneisuutta. Henkisen väkivallan kohteeksi joutui viime vuonna lähes joka viides työntekijä.

Kuntatyöntekijöistä joka kolmas jäisi heti eläkkeelle, jos se olisi mahdollista. Viime vuonna työntekijöiden keski-ikä oli noin 47 vuotta.

Tulokset perustuvat Työterveyslaitoksen seurantatutkimuksen, jonka tuoreimmat vastaukset ovat viime vuodelta. Vastaajia oli 38 000, ja vastausprosentti oli 70. Aiemmat tulokset ovat vuosilta 2000, 2004 sekä 2006.

Mukana on Espoon, Vantaan, Tampereen, Turun, Oulun, Raision, Naantalin, Nokian, Valkeakosken sekä Virtojen koko henkilöstö.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.