"Työttömät keräämään koirankakkoja. Ja lappuliisat" - Kuuntele palautepuhelu aprillijutusta

Savon Sanomien aprillijuttu koiran ulosteiden erilliskeräyksestä herätti kannanottojen tulvan verkkosivuillla. Eräs lukija soitti ja toi oman ratkaisunsa jokakeväiseen pulmaan. Hänen luvallaan Savon Sanomat julkaisee puhelun verkossa ääninauhana ja tekstinä.

 

Soittaja: Kuule tuota, eiliseen tähän koirankakkajutun kirjotukseen muutama lisätieto. Omistatko koiran sinä?

Toimittaja: Ei ole mulla koiraa, mutta tyttärellä on ollut ja on edelleen.

Soittaja: Jaahah, joo. Minä vaan ajattelin siltä kannalta, että eikös näitten kakkoin keräily kuulu näille kakattajille. Sehän on rikoslaissakin.

Toimittaja: Kyllä...

Soittaja: Minä toivoisin, että ottaisit vähän topakammin ja uuden jutun, että eihän helekkarivieköön vapaaehtoisuuden pohjalle tätä, kun tämä on rikoslaissa tämä koirankakkaaminen jo kielletty.

Toimittaja: Niin...

Soittaja: Ja toiseksi, edellisen päivän Mullikassahan oli tällä herra Parosella, että nythän onkin ylijäämärahaa paljon. Palkatkoon niillä budjettirahoilla työttömiä ihmisiä keräämään ja maksaisi palkkaa eikä huutelisi vapaaehtoisuutta. Mitäpä mieltä olet asiasta?

Toimittaja: Niin, siinähän tuo olisi asiassa...

Soittaja: Panepa, kuule, uusi juttu menemään lehteen ja isolla, että eikö tämä kuulukin tämä koiran joka kakattaa koirat keskelle katua, niin korjata niitten pois ja poliisien valvoa. Kun minä tässä torin kupeella yhtenä päivänä olin liikennevaloissa, niin eikun siihen pylvään juureen paskaa tekee ja poliisit kahtoo autosta, että siihen tulee vaan ja tyttö lähti vain matkaa jatkamaan, mutta minä sanoin siitä. Se mittasi minua kaksi kertaa katseellaan, mutta ei uskaltanut mitään sanoa.

Toimittaja: Noniin, joo, kyllä...hyvä...

Soittaja: Teepä oikein kunnon juttu ja pane siihen Parosen nimi.

Toimittaja: No, kiitos...

Soittaja: Että Paronen, nyt on ylimäärä budjetissa, budjetista jäänyt ylimäärä rahaa, niin palkkaisi työttömiä keräämään näitä kakkoja. Ja sitten, sakot kertakaikkisesti kylmästi poliisien. Ja sitten nämä lappuliisat ovat yksiä ...keleitä, niin näillehän valtuus kanssa. Nehän kyttää autoja, niin kyttäisivät siinä samalla näitä koiran kakattajia, jotka keskelle jalkakäytävää sontivat. Eikö olisi vähän asiaa?

Toimittaja: Kyllä, kyllä, pidetään mielessä. Kiitoksia vihjeestä...

Soittaja: Tee uusi juttu tästä. Kiitos. Hyvää pääsiäistä, hei!

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Koiranjätös-direktiivi oli aprillipila

Uusi direktiivi: Kaupunkien kerättävä koirien jätöksetkin