Työttömien matkustaminen voi helpottua

Työttömien matkustelu ulkomailla voi helpottua jo ensi keväänä. Valtioneuvosto esittää eduskunnalle lakia, jonka mukaan matkailu ei olisi peruste evätä työttömyyskorvausta.

Matkailijan pitäisi kuitenkin edelleen pystyä ottamaan vastaan tarjottua työtä Suomesta.

Tähän saakkakin työttömät ovat voineet saada korvausta matkojen aikana, mutta matkoista on periaatteessa pitänyt ilmoittaa ennalta ja niiden on pitänyt olla lyhyitä ja satunnaisia.

Hallituksen mukaan uusi laki lisäisi työttömien liikkumavapautta.

Tavoitteena on myös saada työttömät kokeilemaan töitä, joista heillä olisi oikeus kieltäytyä. Uudessa laissa työnhakijat voisivat ilman seuraamuksia erota kokeilumielessä vastaanottamastaan työstä, joka ei vastaa heidän ammattitaitoaan tai on oman työssäkäyntialueen ulkopuolella.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Vasemmistopuolueet eläkeputken poistoa tai ansiosidonnaisen porrastusta vastaan – puolueet myös valmiita tinkimään työllisyystoimien aikataulusta: "Asia ei ole kuukaudesta tai kahdesta kiinni"

Asiantuntija: Maskisuosituksella tavoiteltu hyöty saavutetaan vain, jos kaikki noudattavat sitä

Suomalaiset yritykset ovat osoittaneet ketteryyttä koronapandemiassa – "Pitää osata oivaltaa, mikä on todellinen ongelma", sanoo Etlan tutkimusjohtaja

THL: Uusia koronavirustartuntoja todettu 20

STM:n Varhila MTV:lle: Oireettomien laajamittainen koronatestaus ilman riskiperusteisuutta tehotonta

Karjalan lennoston sotilasvalatilaisuus järjestetään tänään ilman yleisöä – katso tallenne valatilaisuudesta täältä

Verkkojätti Amazon on ollut koronakriisin voittaja, mutta tutkija näkee uhkia senkin ympärillä – "Miten käy, jos seuraava katastrofi tapahtuu internetissä?"

Ari Helmisen uutisanalyysi: Korona latistaa SDP:n, keskustan ja kokoomuksen kokousten tunnelman – ja hillitsee pitkien puukkojen yötä

Kymmeniä suomalaisia jää kateisiin vuosittain – poliisi kaipaa tietoja yhteensä yli 400 kadonneesta

Suolistosyövät yleistyvät – nuorimmat sairastuneet ovat alle nelikymppisiä

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.