Tykkylumi jäätyi puihin ja sähköjohtoihin: tuhannet ilman sähköä Pohjois-Savossa

Savon Voima varoittaa tykkylumen aiheuttaneen sähkökatkoja ympäri Pohjois-Savoa. Jäätynyttä tykkylunta on kertynyt runsaasti puihin ja sähköjohtoihin Savon Voiman sähköverkon alueella.

Keskiviikkoaamuna Savon Voiman verkon jakelualueella on pahimmillaan ollut yli 3200 taloutta ilman sähköä. Iltapäivällä sähköttä oli vielä noin tuhat asiakasta. Eniten sähköttömiä talouksia on ollut Rautavaaralla, Lapinlahdella Pieksämäellä ja Suonenjoella.

Lumikuormat ovat katkoneet johtimia ja myös puita on katkeillut sähkölinjojen päälle. Joulun pyhien ajan Savon Voima on tehnyt akuutteja viankorjaustöitä, ja kohdennetusti pahimmilla alueilla myös ennakoivaa lumenpudotusta.

- Sääennusteiden mukaan lunta on luvassa lisää lähes päivittäin. Mikäli lämpötila vielä pysyttelee nollan tuntumassa, ei tykkylumitilanteeseen ole luonnontoimin helpotusta lähipäivinä luvassa, joten sähkökatkoja tullee loppuviikon aikanakin esiintymään, Savon Voima varoittaa.

Sähköyhtiö aloittaa keskiviikkona tehostetun tykkylumen poistotyön, jossa kartoitusta avustaa myös helikopteri. Työt kohdentuvat aluksi Rautavaaran, Sonkajärven, Vieremän, Suonenjoen, Varkauden sekä Leppävirran alueille.

Savon Voima muistuttaa, ettei johdoille kallistuneita puita saa mennä poistamaan omin voimin.

Mikäli havaitset vikapaikan, esimerkiksi johdolle kallistuneen puun, ilmoita siitä joko puhelimitse Savon Voiman maksuttomaan vikapalvelunumeroon 0800 307 400 tai sähköisesti Häiriöinfo-sovelluksella.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Pohjois-Karjalan Sähkön alueella oli pahimmillaan 5000 sähkötöntä taloutta

Kallavesi sai jääpeitteen

Uusimmat

Kotimaa

Viranomaisille jättivoitto: Tulli on saanut paljastettua laajoja huumekauppiaiden käyttöhistorioita verkossa

Poliisi tavoittelee mielenosoituksiin varustautumisella myös pelotevaikutusta – esimerkiksi paineilma-aseen näkymisen ajatellaan rauhoittavan väkijoukkoa

Kuukausien terveyskeskusjonot lyhenevät viikkoon todennäköisesti vasta hallituskauden loppumetreillä

Viron poliisi ei ole käynnistänyt tutkintaa Silja Europalla menehtyneistä – "kuolemat eivät epäilyttäviä"

Kuinka jaksaa ja entistä pidempään? Itä-Suomen yliopiston uusi psykologian professori etsii keinoja työurien pidentämiseen

Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri otti aikalisän Sosterin kosintaan – "Ensin neuvotellaan ervassa!"

Harjavallan rikosepäily koveni: Teinityttöä epäillään murhan yrityksestä

Presidentti Niinistö tapasi Japanin pääministerin – keisari Naruhiton kruunajaiset huomenna

Mies äänitti usein luvatta oikeudenkäyntejä – Tuhannen euron sakossa muotovirhe

Johan Bäckman esitteli pronssisoturia MV-oikeudenkäynnin aluksi – syyttäjän mukaan hän ja MV-julkaisun perustaja tekivät toimittaja-kirjailijan elämästä piinaa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.