Tykkylumi jäätyi puihin ja sähköjohtoihin: tuhannet ilman sähköä Pohjois-Savossa

Savon Voima varoittaa tykkylumen aiheuttaneen sähkökatkoja ympäri Pohjois-Savoa. Jäätynyttä tykkylunta on kertynyt runsaasti puihin ja sähköjohtoihin Savon Voiman sähköverkon alueella.

Keskiviikkoaamuna Savon Voiman verkon jakelualueella on pahimmillaan ollut yli 3200 taloutta ilman sähköä. Iltapäivällä sähköttä oli vielä noin tuhat asiakasta. Eniten sähköttömiä talouksia on ollut Rautavaaralla, Lapinlahdella Pieksämäellä ja Suonenjoella.

Lumikuormat ovat katkoneet johtimia ja myös puita on katkeillut sähkölinjojen päälle. Joulun pyhien ajan Savon Voima on tehnyt akuutteja viankorjaustöitä, ja kohdennetusti pahimmilla alueilla myös ennakoivaa lumenpudotusta.

- Sääennusteiden mukaan lunta on luvassa lisää lähes päivittäin. Mikäli lämpötila vielä pysyttelee nollan tuntumassa, ei tykkylumitilanteeseen ole luonnontoimin helpotusta lähipäivinä luvassa, joten sähkökatkoja tullee loppuviikon aikanakin esiintymään, Savon Voima varoittaa.

Sähköyhtiö aloittaa keskiviikkona tehostetun tykkylumen poistotyön, jossa kartoitusta avustaa myös helikopteri. Työt kohdentuvat aluksi Rautavaaran, Sonkajärven, Vieremän, Suonenjoen, Varkauden sekä Leppävirran alueille.

Savon Voima muistuttaa, ettei johdoille kallistuneita puita saa mennä poistamaan omin voimin.

Mikäli havaitset vikapaikan, esimerkiksi johdolle kallistuneen puun, ilmoita siitä joko puhelimitse Savon Voiman maksuttomaan vikapalvelunumeroon 0800 307 400 tai sähköisesti Häiriöinfo-sovelluksella.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Pohjois-Karjalan Sähkön alueella oli pahimmillaan 5000 sähkötöntä taloutta

Kallavesi sai jääpeitteen