Tykkylumi jäätyi puihin ja sähköjohtoihin: tuhannet ilman sähköä Pohjois-Savossa

Savon Voima varoittaa tykkylumen aiheuttaneen sähkökatkoja ympäri Pohjois-Savoa. Jäätynyttä tykkylunta on kertynyt runsaasti puihin ja sähköjohtoihin Savon Voiman sähköverkon alueella.

Keskiviikkoaamuna Savon Voiman verkon jakelualueella on pahimmillaan ollut yli 3200 taloutta ilman sähköä. Iltapäivällä sähköttä oli vielä noin tuhat asiakasta. Eniten sähköttömiä talouksia on ollut Rautavaaralla, Lapinlahdella Pieksämäellä ja Suonenjoella.

Lumikuormat ovat katkoneet johtimia ja myös puita on katkeillut sähkölinjojen päälle. Joulun pyhien ajan Savon Voima on tehnyt akuutteja viankorjaustöitä, ja kohdennetusti pahimmilla alueilla myös ennakoivaa lumenpudotusta.

- Sääennusteiden mukaan lunta on luvassa lisää lähes päivittäin. Mikäli lämpötila vielä pysyttelee nollan tuntumassa, ei tykkylumitilanteeseen ole luonnontoimin helpotusta lähipäivinä luvassa, joten sähkökatkoja tullee loppuviikon aikanakin esiintymään, Savon Voima varoittaa.

Sähköyhtiö aloittaa keskiviikkona tehostetun tykkylumen poistotyön, jossa kartoitusta avustaa myös helikopteri. Työt kohdentuvat aluksi Rautavaaran, Sonkajärven, Vieremän, Suonenjoen, Varkauden sekä Leppävirran alueille.

Savon Voima muistuttaa, ettei johdoille kallistuneita puita saa mennä poistamaan omin voimin.

Mikäli havaitset vikapaikan, esimerkiksi johdolle kallistuneen puun, ilmoita siitä joko puhelimitse Savon Voiman maksuttomaan vikapalvelunumeroon 0800 307 400 tai sähköisesti Häiriöinfo-sovelluksella.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Pohjois-Karjalan Sähkön alueella oli pahimmillaan 5000 sähkötöntä taloutta

Kallavesi sai jääpeitteen

Uusimmat

Kotimaa

Suomessakin on varauduttu poliittiseen väkivaltaan – Päivi Nergin mukaan pieniinkään ilmiöihin ei saa suhtautua leikiten: "Suomi ei ole lintukoto"

Pyöräilijä menehtyi törmäyksessä auton kanssa – kolme autoa ohitti pyöräilijää, kun turma sattui

Omaa terveydentilaa halutaan seurata älylaitteilla – tulevaisuudessa tietoja voitaisiin hyödyntää myös terveydenhuollossa

Venäläisaluksen epäillään loukanneen Suomen ilmatilaa Porvoon edustalla

Antti Rinne sai EU-parlamentilta monta vaatimusta: Näihin visaisiin ongelmiin Suomen toivotaan puuttuvan

Poliitikot kiukuttavat suomalaisia, mutta suurin osa ei osaa nimetä ketään "vihaa" herättävää henkilöä

Suomen aluevesissä lepää yli tuhat hylkyä, joiden ympäristöriskiä selvitetään – puhki ruostuvat alukset saattavat levittää öljyä ja elohopeaa Itämereen

Yksi kuoli nokkakolarissa Oulun Kiimingissä

Antti Rinne esittelee tänään Euroopan parlamentissa Suomen tavoitteita puheenjohtajakaudelle

Suomalaiset päivittävät innokkaasti osaamistaan työelämässä – suurin osa myös valmis kouluttautumaan uudestaan, jos he jäisivät työttömiksi

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.