Tykkylumi piinaa Kuopiota: kaupunki varoittaa ulkoilijoita

Kuopion kaupunki varoittaa, että Puijon, Vuorilammen ja muiden korkeiden mäkien ulkoilureitistöillä on puissa paljon tykkylunta. Kaupunki painottaa tykkylumen voivan aiheuttaa vaaratilanteita, joten alueilla liikkumista tulee välttää.

Tykkylumi on aiheuttanut vuodenvaihteessa paljon ongelmia Kuopion ulkoilureiteillä. Keskiviikkona Kuopion Ala-Antikkalan latuverkosto jouduttiin ottamaan pois käytöstä, sillä alueella poistettiin tykkylumen katkomia puita sähkölinjoilta.

Viime viikonloppuna kaupunki kehotti välttämään Puijon ja Tervaruukin latuverkostoilla liikkumista, sillä reittien varsille oli kaatunut puita runsaan lumikertymän vuoksi. Samasta syystä Pohjois-Savon pelastuslaitos joutui lauantaina sulkemaan Ylä-Antikkalassa Konttilaan menevän tien puomein.

Tykkylumi on aiheuttanut viime aikoina paljon myös sähkövikoja. Ilmatieteen laitoksen sääennuste lupaa Pohjois-Savoon uusia lumisateita jo torstai-illasta alkaen. Sateiden odotetaan jatkuvan lauantai-iltaan saakka.

– Kun lämpötilan samaan aikaan ennustetaan olevan nollan tuntumassa, on hyvin todennäköistä, että sähkövikojen määrä lisääntyy varsinkin niillä alueilla, joissa lumi on edelleen puissa. Savon Voimasta huomautetaan.

Savon Voima jatkaa torstaina ennakoivaa linjakatujen raivausta useiden metsäkoneiden avulla eri puolilla verkkoaluetta. Yhtiön käytössä on myös sahauslaitteistolla varustettu helikopteri, jolla pystytään poistamaan nopeasti pienempiä ongelmapuita ja reunapuiden oksia johtokaduilta.

Sähkövikojen määrä uhkaa lisääntyä: Savon Voima jatkaa ennakoivaa raivausta

Uusimmat

Kotimaa

Tänään saa liputtaa lapsen oikeuksille

Syksyn ylioppilaskokeiden tulokset julki tänään

Käräjillä kuullaan tänään Aarnion ex-alaista – syyttäjän mukaan miehen olisi pitänyt huolehtia tietolähteiden kirjaamisesta

Mies kuoli ulosajossa Ylivieskassa, auto törmäsi katto edellä isoon kuusenrunkoon

Tulli epäilee virolaisen nuuskan salakuljetusorganisaation kuljettaneen Suomeen 5  000 kiloa nuuskaa

Keskustassa myönnetään: Aluepolitiikassa pakko parantaa juoksua

122 peltipoliisin kameraa päällä nyt yhtä aikaa - Suonenjoella ja Kiuruvedellä räpsyy

Akavan hallitus saa vielä perata päätöksensä jättää Fjäderin luottamusäänestys järjestämättä

Pohjois-Koreasta loikannut kenraalin poika kertoo nuorten suhtautuvan välinpitämättömästi maan johtoon

Britanniassa vastustusta herättänyt Coca-Colan joulurekka tulee myös Suomeen ja Kuopioon – "Tämä ei ole mikään lasten tapahtuma"

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.