Tykkylumi piinaa Kuopiota: kaupunki varoittaa ulkoilijoita

Kuopion kaupunki varoittaa, että Puijon, Vuorilammen ja muiden korkeiden mäkien ulkoilureitistöillä on puissa paljon tykkylunta. Kaupunki painottaa tykkylumen voivan aiheuttaa vaaratilanteita, joten alueilla liikkumista tulee välttää.

Tykkylumi on aiheuttanut vuodenvaihteessa paljon ongelmia Kuopion ulkoilureiteillä. Keskiviikkona Kuopion Ala-Antikkalan latuverkosto jouduttiin ottamaan pois käytöstä, sillä alueella poistettiin tykkylumen katkomia puita sähkölinjoilta.

Viime viikonloppuna kaupunki kehotti välttämään Puijon ja Tervaruukin latuverkostoilla liikkumista, sillä reittien varsille oli kaatunut puita runsaan lumikertymän vuoksi. Samasta syystä Pohjois-Savon pelastuslaitos joutui lauantaina sulkemaan Ylä-Antikkalassa Konttilaan menevän tien puomein.

Tykkylumi on aiheuttanut viime aikoina paljon myös sähkövikoja. Ilmatieteen laitoksen sääennuste lupaa Pohjois-Savoon uusia lumisateita jo torstai-illasta alkaen. Sateiden odotetaan jatkuvan lauantai-iltaan saakka.

– Kun lämpötilan samaan aikaan ennustetaan olevan nollan tuntumassa, on hyvin todennäköistä, että sähkövikojen määrä lisääntyy varsinkin niillä alueilla, joissa lumi on edelleen puissa. Savon Voimasta huomautetaan.

Savon Voima jatkaa torstaina ennakoivaa linjakatujen raivausta useiden metsäkoneiden avulla eri puolilla verkkoaluetta. Yhtiön käytössä on myös sahauslaitteistolla varustettu helikopteri, jolla pystytään poistamaan nopeasti pienempiä ongelmapuita ja reunapuiden oksia johtokaduilta.

Sähkövikojen määrä uhkaa lisääntyä: Savon Voima jatkaa ennakoivaa raivausta