Tytär tyhjensi vanhan äitinsä pankkitilin - äiti näkövammainen

Lähes 90-vuotias nainen oli pyytänyt kodinhoitajaa katsomaan tiliotteelta saldon. Tilillä oli noin kymmenen euroa. Rahaa olisi pitänyt olla huomattavasti enemmän.

Esitutkinnassa selvisi, että näkövammaisen vanhuksen tililtä oli nostettu yli 56 000 euroa kahden vuoden aikana. Äitinsä luona tilapäisesti asunut tytär tunnusti käyttäneensä summasta 60 prosenttia omiin menoihinsa. Hän kertoi myös myyneensä irtaimistoa kirpputorilla 2 000 eurolla, kuten lattialampun ja arvokkaan pöydän sekä kristallia ja hopeaa.

Äiti olikin ihmetellyt tyttärensä rahavarojen riittävyyttä, kun tämä oli käynyt tiheään kampaajalla sekä jalka- ja käsihoidoissa. Tytär oli ostellut myös tietokoneen ja puhelimen ja uusinut usein silmälasinsa kehuskellen ostoksillaan. Mentyään avioon tytär vei asunnosta pesukoneen, television ja nojatuoleja.

Pohjois-Savon käräjäoikeus tuomitsi tiistaina 59-vuotiaan naisen kahdeksaksi kuukaudeksi ehdolliseen vankeuteen törkeästä maksuvälinepetoksesta ja varkaudesta. Äiti kuoli ennen oikeudenkäyntiä.