Ukkonen katkoi sähköt pariltatuhannelta Pohjois-Savon eteläkunnissa

Leppävirralla, Suonenjoella, Varkaudessa ja Pieksämäellä on ollut sähkökatkoja torstaiaamun aikana. Syynä on voimakas ukkonen. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Yle

Ukkosrintama saapui lännestä Leppävirralle aamulla kahdeksalta. Savon Voimalla on ollut enintään parituhatta asiakasta ilman sähköjä.

Suonenjoella sähköt ovat palanneet normaalisti. Eniten sähköttömiä asiakkaita on Varkaudessa, jossa sähköt puuttuvat 410 asiakkaalta vielä puoli kymmeneltä. Pieksämäellä sähköttömiä asiakkaita on 67 ja Leppävirralla 83.

Kymmenen jälkeen sähköttömiä asiakkaita oli lähinnä enää Pieksämäellä 67 kappaletta ja Leppävirralla 17. Yhteensä sähköttömiä talouksia on 160.

Savon Voiman käyttökeskuksesta kerrotaan, että vika-aluetta on saatu rajattua ja työntekijät ovat jalkautuneet etsimään vikaa. Osaan kodeista sähköt ovat palanneet, jos vika on ollut vain hetkellinen. Todennäköisesti ukkonen on hajottanut muuntajan, jonka löytäminen vie aikaa. Myös puita on voinut kaatua linjoille. Muuntajan korjaaminen vie useamman tunnin, joten sähköt saadaan kaikille asiakkaille todennäköisesti iltapävästä.

Ilmatieteen laitoksen mukaan sade- ja ukkoskuuroja on luvassa koko loppuviikoksi. Myös torstaipäivän aikana voi tulla uusia ukkoskuuroja. Perjantaiaamu saattaa olla poutainen, mutta sateet kertyvät illaksi.

Viimeksi ukkonen aiheutti harmia maanantain ja tiistain välisenä yönä.

Päivitetty 3.8. klo 10.20: Päivitetty sähköttömien asiakkaiden määrää.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Ukkospilvet täyttivät Kuopion yötaivaan – katso upeat kuvat viime yöltä

Salamat iskivät neljään taloon Savossa – myös sähkökatkoja yöllä runsaasti