Ukkoset iskivät rajusti Etelä-Savoon

Salamat aiheuttivat poikkeuksellisen paljon vahinkoa sunnuntaina Etelä-Savossa.

- Ukkonen aiheutti seitsemän rakennuspaloa. Loma-asunnoilla ja rantasaunoille se tarkoitti totaalituhoa, kun salama iski suoraan rakennukseen, palomestari Isto Heikkinen Etelä-Savon pelastuslaitokselta kertoo.

Mikkelin keskustassa vallitsi mylläkkä, kun hetkelliset rankkasateet saivat viemärit tulvimaan. Vesi nousi sadevesiviemäreistä hotelli Cumuluksen alakertaan ja kauppakeskus Graaniin, mutta ensitietojen mukaan vahingot jäivät pieniksi.

Mikkelin lisäksi vesivahinkoja, maastopaloja ja rakennuspaloja oli etenkin Mäntyharjulla, Ristiinassa ja Kangasniemellä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Tiede- ja kulttuuriministeri vaihtuu tänään, kun Annika Saarikko palaa vanhempainvapaalta

Saarikon mukaan Kulmunin ministeriero herätti kentällä pohdintaa puoluejohtajan asemasta – "Olen aivan varma, että tämä kisa tarvittiin"

Keskusta haluaisi eläkerahastot tukemaan suomalaista omistajuutta, mutta yhtiöistä muistutetaan painoarvon olevan jo nyt korkea

United Brotherhoodin johtajaksi epäillyn miehen mukaan jäsenten huumeidenkäytön valvominen virtsatesteillä oli veljeyttä: "Pidetään toisista huolta, kun joillain lähtee vähän laukalle"

Miksi et lahjoittaisi hiuksiasi hyväntekeväisyyteen? – "Minua lohdutti ajatus siitä, että jonkun lapsen tai nuoren itsetunto kohoaa tekoni ansiosta", kertoo hiuslahjoituksen tehnyt Sofia, 29

Liikenneministeriö neuvottelee terveysturvallisuuden ohjeista joukkoliikenteeseen – Finnair edellyttää jo maskipakkoa

Ministeri Pekonen: "Kannustan työpaikkoja jo nyt siirtymään etätyöskentelyyn niiltä osin kuin mahdollista"

Pekka sai pankkiautomaatista setelin, josta kiinnostui ensin kaupan kassa, seuraavaksi vartija ja sitten poliisi

Poliisi: Tornion räjähdykseen ei näytä liittyvän terroristista motiivia

Poliisi vahvistaa: Helsingissä viime viikolla paljastunut henkirikos on paloittelusurma –  12 ihmistä vangittuna

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.