Rakentaminen ei alkanut ajoissa - kolme ukrainalaista luovutti tonttinsa takaisin

Kaikkiaan kolme ukrainalaista tontinomistajaa on tähän mennessä päättänyt luovuttaa määräalansa takaisin Rautavaaran kunnalle. Kunta on vaatinut seitsemältä ukrainalaiselta Jokisuunniemen asemakaava-alueen tontteja takaisin kauppakirjan ehtojen mukaan, koska rakentamista ei ole aloitettu määräajassa.

Rautavaaran kunnanjohtaja Unto Murto kertoo, että seuraavan kolmen tontinomistajan rakentamisvelvoite menee umpeen elokuussa ja kahden viimeisen marraskuussa.

Murron mukaan ensimmäiset luovutetut kolme tonttia olivat niitä, joiden rakentamisvelvoite meni umpeen 1. kesäkuuta.

Murto sanoo, että kunta laittaa takaisin saadut tontit heti myyntiin, kun se vain on mahdollista.

Ukrainalaiset ostivat ja allekirjoittivat kauppakirjat tonteista vuosina 2010–2012. Kauppakirjojen mukaan ostaja sitoutuu rakentamaan määräalalle vähintään 90 kerrosneliön kokoisen omakotitalon kolmen vuoden kuluessa.

Jos ostaja ei ole määräajassa täyttänyt rakentamisvelvoitetta, hänen on suoritettava kunnalle sopimussakkoa, joka olisi määräalan kauppahinta kolmella kerrottuna.

Rautavaaran kunnanhallitus on päättänyt, ettei kunta peri sopimussakkoa, jos tontti luovutetaan vastikkeetta takaisin kunnalle. Sopimussakot olisivat 18 000–90 000 euroa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kaksi ukrainalaista luovuttanut tonttinsa takaisin Rautavaaralle