Ulkoministeriö ja SPR auttavat syyrialaisia lähes neljällä miljoonalla eurolla

Suomesta lähtee lähes neljän miljoonan euron arvosta avustusta hädänalaisille syyrialaisille, kertoo Suomen Punainen Risti. SPR lähettää katastrofirahastostaan 350 000 euroa Itä-Ghoutan ja Afrinin alueilta paenneiden auttamiseksi. Taistelujen alta on joutunut lähtemään yli 150 000 ihmistä. Avustukset kanavoidaan Syyrian Punaisen Puolikuun kautta.

Lisäksi ulkoministeriö on myöntänyt kolme miljoonaa euroa kansainvälisen Punaisen Ristin työn tukemiseksi Syyriassa ja puoli miljoonaa euroa, joilla autetaan syyrialaisia pakolaisia Libanonissa.

Syyrian sota on jatkunut jo seitsemän vuotta ja yli 13 miljoonaa ihmistä Syyriassa ja sen lähialueilla on avun tarpeessa. Maan terveydenhuolto on romahtanut ja kuusi miljoonaa syyrialaista on paennut taisteluja maan sisällä.

Uusimmat

Kotimaa

Kompostointitarkastuksessa tsekataan, että kaikki on kunnossa – katso video

Vajaat työtunnit lisääntyneet varsinkin kaupan alalla – PAMin uusi puheenjohtaja Annika Rönni-Sällinen: "Osa-aikatyötä tarvitaan, mutta ei näin paljon kuin nyt tehdään"

Helsingin Sanomien selvitys: Google on Brysselin ahkerin lobbaaja

Hovioikeus ratkaisee tänään, syyllistyikö solvauksia laukonut Ilmavoimien eversti rikoksiin – myös ex-komentajan jälkitoimet puntarissa

Kittilän kunnanvaltuusto jätti kaikki nimitykset odottamaan oikeuden päätöksiä

Viikon puolivälissä viilenee – Keski-Euroopan helteet eivät yllä Suomeen

Lähes 7  000 suomalaista elää avioliitossa tai rekisteröidyssä parisuhteessa samaa sukupuolta olevan kanssa – "virallisia" sateenkaarilapsiperheitä vain 785

Supo: Isis-leiriltä palaavat naiset todennäköisesti lisäävät terrorismin uhkaa Suomessa

Ministerit täydensivät tietoja omistuksistaan ja veloistaan: Rinne ilmoitti omistavansa sadantuhannen euron moottoripurren puolisonsa kanssa

Supo: Isis-leiriltä palaavat naiset todennäköisesti lisäävät terrorismin uhkaa Suomessa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.