Ulkoministeri Timo Soini: Ensi kerralla sinisillä oma presidenttiehdokas

Ulkoministeri Timo Soini (sin.) vakuutti Savon Sanomille Siilinjärvellä kouluvierailunsa yhteydessä, että seuraavissa presidentinvaaleissa sinisillä on oma ehdokas.

– Jäseniä on noin 500, kansanedustajia 19 ja ministereitä viisi. Kenttä kasvaa mukavasti. Aikoinaan, kun Raimo Vistbackan ja Urpo Leppäsen kanssa perustin perussuomalaiset, alku oli kitkuista mutta siitä se lähti. Niin lähti nytkin.

Soini kertoi, että ensi vuoden eduskuntavaalien ehdokkaaksi on jo paljonkin kyselty.

– En ole vielä päättänyt, lähdenkö. Mietin asiaa rauhassa. Olen ollut kovassa poliittisessa julkisuudessa pitkään, mutta ei politiikka ole ainoa mahdollisuuteni. Ei minun välttämättä tarvitse tässä roikkua. Ulkoministerin homma on kuitenkin tähänastisista hommistani paras, Soini puntaroi, mutta ei kommentoi, onko politiikan ulkopuolelta työtarjouksia.

Presidentinvaalien tulosanalyysiä ei juuri herunut. Laura Huhtasaaren (ps.) kolmanneksi suurin äänisaalis ei Soinin mukaan anna aihetta pohdintoihin sinisissä.

– Siihen ei tuhlata aikaa. Laura tehköön politiikkaansa rauhassa. Viime kesän irtaantumisemme oli ainoa oikea ratkaisu, eihän perussuomalaisten nykylinjaan voinut yhtyä. Nyt osa sinisistä äänesti Niinistöä ja loput muita ehdokkaita. Niinistön laaja arvostus ei minua yllättänyt.

Nato-keskusteluun Soini sanoi, että pitää hallituksen linjausta oikeana.

– Ei liitytä tässä tilanteessa mutta ei suljeta mahdollisuutta pois. Ulko- ja turvallisuuspolitiikassa tulee olla maksimimäärä liikkumavaraa, jos tilanne muuttuu.

Soini kävi Siilinjärven Ahmon koululla keskustelemassa yläkoulun ja lukion oppilaiden kanssa väkivaltaisen radikalisoitumisen ehkäisystä ja turvallisuuspolitiikasta. Keskustelu oli vilkasta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Leppä torjuu maito- ja lihakiellot: "Asiassa ollaan hakoteillä, jos kieltoja perustellaan ilmastosyillä."

Ulkomailta tuoduille henkilöille hankittiin suomalaiset henkilötunnukset, näiden nimiin otettiin pikavippejä ja luottokortteja – epäillyllä huijauksella saatiin yli 700  000 euroa

Poliisi kaipaa havaintoja valkotakkisesta miehestä Espoossa – epäillään yrittäneen napata 9-vuotiaan pojan

Korkein oikeus perui vartijan murhanneen vangin vapauttamisen – Vanki oli liittynyt vankilassa UB-jengin täysjäseneksi

Poliisi saanut kiinni etsimänsä nuoren naisen Harjavallassa – etsittiin epäiltynä väkivaltarikoksesta

Täyteen vuokratut ostarit houkuttelevat pois keskustoista maakunnissa, pääkaupunkiseudun kauppakeskuksissa liiketiloja on tyhjillään

Ravitsemusterapian professori Ursula Schwab torjuu maito- ja lihakiellot: "Kiellot johtavat aina ongelmiin"

Maaseudun Tulevaisuus: Enemmistö ei karsisi lihaa ja maitoa koulujen ja päiväkotien ruokalistoilta

Lähestymiskieltojen määrä vajosi alemmas kuin koskaan – Kansainvälinen asiantuntijaryhmäkin ihmettelee Suomen alhaisia lukuja

Länsi-Balkanin laajentuminen repii jäsenmaita – EU-johtajat päättivät kokouspäivän ilman tulosta

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.