Ulkoministeri Timo Soini: Ensi kerralla sinisillä oma presidenttiehdokas

Ulkoministeri Timo Soini (sin.) vakuutti Savon Sanomille Siilinjärvellä kouluvierailunsa yhteydessä, että seuraavissa presidentinvaaleissa sinisillä on oma ehdokas.

– Jäseniä on noin 500, kansanedustajia 19 ja ministereitä viisi. Kenttä kasvaa mukavasti. Aikoinaan, kun Raimo Vistbackan ja Urpo Leppäsen kanssa perustin perussuomalaiset, alku oli kitkuista mutta siitä se lähti. Niin lähti nytkin.

Soini kertoi, että ensi vuoden eduskuntavaalien ehdokkaaksi on jo paljonkin kyselty.

– En ole vielä päättänyt, lähdenkö. Mietin asiaa rauhassa. Olen ollut kovassa poliittisessa julkisuudessa pitkään, mutta ei politiikka ole ainoa mahdollisuuteni. Ei minun välttämättä tarvitse tässä roikkua. Ulkoministerin homma on kuitenkin tähänastisista hommistani paras, Soini puntaroi, mutta ei kommentoi, onko politiikan ulkopuolelta työtarjouksia.

Presidentinvaalien tulosanalyysiä ei juuri herunut. Laura Huhtasaaren (ps.) kolmanneksi suurin äänisaalis ei Soinin mukaan anna aihetta pohdintoihin sinisissä.

– Siihen ei tuhlata aikaa. Laura tehköön politiikkaansa rauhassa. Viime kesän irtaantumisemme oli ainoa oikea ratkaisu, eihän perussuomalaisten nykylinjaan voinut yhtyä. Nyt osa sinisistä äänesti Niinistöä ja loput muita ehdokkaita. Niinistön laaja arvostus ei minua yllättänyt.

Nato-keskusteluun Soini sanoi, että pitää hallituksen linjausta oikeana.

– Ei liitytä tässä tilanteessa mutta ei suljeta mahdollisuutta pois. Ulko- ja turvallisuuspolitiikassa tulee olla maksimimäärä liikkumavaraa, jos tilanne muuttuu.

Soini kävi Siilinjärven Ahmon koululla keskustelemassa yläkoulun ja lukion oppilaiden kanssa väkivaltaisen radikalisoitumisen ehkäisystä ja turvallisuuspolitiikasta. Keskustelu oli vilkasta.