Useita autoja poltettu öisin kaupunkialueella – poliisi pyytää nyt havaintoja

Joku tai jotkut ovat polttaneet autoja peräkkäisinä öinä Kuopiossa. Poliisi epäilee autojen tulipaloja tahallaan sytytetyiksi.

Sunnuntain ja maanantain välisenä yönä tuleen sytytettiin ensin auto Kuopion Kelloniemessä ja muutama tunti myöhemmin Puijon juurella pesäpallostadionin parkkipaikalla.

Tiistain vastaisena yönä poltettiin taas auto pesäpallostadionin parkkipaikalla.

Vaarassa levitä muihin autoihin

Ensimmäinen paloista sattui niin, että Kelloniemessä auto oli sytytetty Likolammentiellä sunnuntain puolella ennen puolta yötä. Palo havaittiin noin kello 23.50. Palo oli vaarassa levitä myös auton lähellä pysäköitynä olleeseen kevytperävaunuun.

Kolme tuntia myöhemmin samana yönä eli maanantain puolella noin kello 2.40 auton huomattiin olevan tulessa pesäpallostadionin parkkialueella Puijonlaaksontien varrella. Paikoilla on väliä noin 3,5 kilometriä.

Tiistaiaamuyönä kello 3.45 palomiehet ja poliisit hälytettiin jälleen pesäpallokentän parkkipaikalle, kun tulessa oli toinen henkilöauto.

Poltettu auto pesäpallostadionin parkkipaikalla Kuva: Juha Poutanen
 

Palon kuumuus vaurioitti silloin myös viereistä autoa eli palo olisi jatkuessaan voinut levitä pysäköintialueen muihin ajoneuvoihin.

Tulipaloille ei ole tiedossa mitään luonnollista syttymissyytä. Poliisi tutkii niitä tahallisina tekoina.

Poliisi pyytää havaintoja palopaikoilla ennen autojen syttymistä liikkuneista henkilöistä. Havaintonsa voi ilmoittaa puh. 0295 415 232 tai sähköpostiin vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kaksi autopaloa peräkkäisinä öinä Puijon pesäpallostadionin pysäköintialueella – poliisi tutkii