Useita autoja poltettu öisin kaupunkialueella – poliisi pyytää nyt havaintoja

Joku tai jotkut ovat polttaneet autoja peräkkäisinä öinä Kuopiossa. Poliisi epäilee autojen tulipaloja tahallaan sytytetyiksi.

Sunnuntain ja maanantain välisenä yönä tuleen sytytettiin ensin auto Kuopion Kelloniemessä ja muutama tunti myöhemmin Puijon juurella pesäpallostadionin parkkipaikalla.

Tiistain vastaisena yönä poltettiin taas auto pesäpallostadionin parkkipaikalla.

Vaarassa levitä muihin autoihin

Ensimmäinen paloista sattui niin, että Kelloniemessä auto oli sytytetty Likolammentiellä sunnuntain puolella ennen puolta yötä. Palo havaittiin noin kello 23.50. Palo oli vaarassa levitä myös auton lähellä pysäköitynä olleeseen kevytperävaunuun.

Kolme tuntia myöhemmin samana yönä eli maanantain puolella noin kello 2.40 auton huomattiin olevan tulessa pesäpallostadionin parkkialueella Puijonlaaksontien varrella. Paikoilla on väliä noin 3,5 kilometriä.

Tiistaiaamuyönä kello 3.45 palomiehet ja poliisit hälytettiin jälleen pesäpallokentän parkkipaikalle, kun tulessa oli toinen henkilöauto.

Poltettu auto pesäpallostadionin parkkipaikalla Kuva: Juha Poutanen
 

Palon kuumuus vaurioitti silloin myös viereistä autoa eli palo olisi jatkuessaan voinut levitä pysäköintialueen muihin ajoneuvoihin.

Tulipaloille ei ole tiedossa mitään luonnollista syttymissyytä. Poliisi tutkii niitä tahallisina tekoina.

Poliisi pyytää havaintoja palopaikoilla ennen autojen syttymistä liikkuneista henkilöistä. Havaintonsa voi ilmoittaa puh. 0295 415 232 tai sähköpostiin vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kaksi autopaloa peräkkäisinä öinä Puijon pesäpallostadionin pysäköintialueella – poliisi tutkii

Uusimmat

Kotimaa

Nainen hukkui Saimaan Yöveteen, mökkirannasta uimaan lähteneellä surullinen kohtalo Somerolla

Pienkone putosi nousun yhteydessä Imatran lentokentällä – kuusi ihmistä viety sairaalaan

Kilpavene ja huvivene törmäsivät Hangon edustalla – turmassa vakavasti loukkaantunut kuoli saamiinsa vammoihin, toinen loukkaantunut on sairaalahoidossa

Suomessa todettu 14 uutta koronavirustartuntaa

Oppivelvollisuusiän noston kustannuksia epäillään, Etlan tutkija tukee silti esitystä – "Kustannukset menetetyistä työntekijöistä tulevat paljon kalliimmaksi"

Lauantaina helle hellii etenkin maan länsiosaa, myös Pohjois-Savossa voi odottaa hellelukemia

Metelöivätkö naapurit tahallaan, vainoavatko sukulaiset vanhojen riitojen takia? Ikäihmisten elämää rajoittavan epäluulon syitä kannattaa selvittää

Suomi on maailman ykkönen kuminan tuotannossa – Miksi suomalaiset ovat onnistuneet paremmin kuin ruotsalaiset?

Osteoporoosi tunnistetaan Suomessa edelleen huonosti – luukatoon liittyviä luunmurtumia todetaan Suomessa vuosittain noin 30  000–40  000

Uutisvuoksi: Ex-ministeri Kimmo Tiilikainen hakee Ruokolahden kunnanjohtajaksi

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.