Useita valepoliiseja vangittu - uudet huijarit soittelivat uhreille taas Kuopiossa

Pohjois-Savon käräjäoikeus on vanginnut törkeistä petoksista epäiltyjä henkilöitä. Poliisi tutkii heidän osuuttaan Savossakin ilmi tulleisiin huijauksiin.

Poliisin mukaan etenkin iäkkäisiin ihmisiin kohdistuneet huijaukset eivät näytä kuitenkaan loppuneen. Kuopion seudulla tuli torstaina ilmi uusia valepoliisien soittoja.

Poliisille ilmoitettiin torstaina kaksi tapausta, joissa huijari soitti iäkkäälle ihmisille ja yritti puhelimitse saada tältä huijattua verkkopankkitunnukset.

Itä-Suomen poliisi varoittaa soitoista ja pyytää kaikkia huolehtimaan myös läheisistään: Poliisi toivoo iäkkäiden ihmisten läheisten varoittavan ikäihmisiä valepoliiseista.

Huijaussoittoja suunnataan usein vanhemmille ihmisille, jotka eivät välttämättä seuraa sosiaalisen median varoituksia tai muutoin osaa varoa huijareita.

Poliisi muistuttaa, ettei poliisi koskaan kyse puhelimessa pankkitunnuksia, vaan kyseessä on aina huijari.

Jos huijari ehtii saada pankkitunnukset, asiasta tulee ilmoittaa heti hätänumeroon 112.

Jos huijari ei saa pankkitunnuksia, vaan soitto jää huijauksen yritykseksi, poliisin mukaan riittää, kun asiasta ilmoittaa poliisille esimerkiksi sähköpostiin vihjeet.ita-suomi@poliisi tai virka-aikana puhelinnumeroon 0295 415 455.

Ministeriöt etsivät tehokeinoja valepoliiseja vastaan - asiasta tehdään selvitys

Seitsemälle syyte valepoliisirikosten sarjassa - porukkaa syytetään vanhusten huijaamisesta