Uskomatonta epäonnea Finnairin lomalennolla: matka Madeiralle vaatinut jo viisi välilaskua

Helsinki-Vantaan lentokentältä maanantaiaamuna matkaan lähteneen Finnairin lomalennon Madeiran Funchaliin oli määrä olla perillä hyvissä ajoin maanantai-iltapäivällä.

Kone ei ole kuitenkaan vielä keskiviikkoaamupäivälläkään päässyt kohteeseensa. Syynä poikkeuksellisen pitkäksi venyneeseen matkaan on Atlantilla sijaitsevalla Madeiralla riehuvat voimakkaat tuulenpuuskat. Puhurit ovat alkuviikolla estäneet useiden lentoyhtiöiden koneita laskeutumasta saaren pääkaupungin lentokentälle.

Finnairinkin lento joutui suuntaamaan maanantaina Kanariansaariin kuuluvalle Teneriffalle, sillä kone piti tankata uudelleen.

Tämän jälkeen lento pyrki toistamiseen Funchaliin, mutta tuulet estivät jälleen laskeutumisen. Finnairin lento pyrki palaamaan Teneriffalle, mutta koska sen lentokenttä oli Funchalin poikkeuksellisen tilanteen vuoksi pahoin ruuhkautunut, kone piti kääntää Madeiran koillispuolella sijaitsevalle Porto Santon saarelle.

Siellä edessä oli uusi ongelma, sillä koneen yli 200 matkustajalle ei ollut tarpeeksi majoituskapasiteettia. Porto Santosta ei ole linnuntietä matkaa Madeiralle kuin noin 70 kilometriä. Yhtenä vaihtoehtona oli pohdittu matkustajien kuljettamista lautalla Porto Santosta Madeiralle. Tämä ei kuitenkaan onnistunut.

Niinpä kone tankattiin Porto Santossa, jonka jälkeen matkustajat lennätettiin yöpymään hotelleihin Lissaboniin manner-Portugaliin.

Tiistai-iltana epäonniset matkalaiset yritettiin saada uudestaan Funchaliin. Tälläkään kertaa yritys ei tuulten vuoksi onnistunut. Kone joutui jälleen laskeutumaan Porto Santoon, josta matka jatkui odottelun jälkeen takaisin Lissaboniin.

Matkalaiset joutuivat viettämään jälleen yhden yön Portugalin pääkaupungissa. Tällä hetkellä ei ole tietoa siitä, miten matka jatkuu.

– Nyt katsotaan eri vaihtoehtoja miten lento järjestetään, viestinnän asiantuntija Annina Metsola Finnairilta kertoo keskiviikkoaamupäivällä Savon Sanomille.

Asiakkaat yritetään kuitenkin toimittaa vielä Funchaliin?

– Kaikki vaihtoehdot täytyy katsoa tässä tilanteessa. Asiaa tutkitaan, Metsola kommentoi.

Lisäksi Funchalissa paluulentoaan Suomeen ovat odottaneen maanantaista lähtien noin 200 lomalaista. Heidän on määrä lentää kotiin juuri samaisella koneella, joka yrittää päästä Madeiralle.

Myös Madeiralla kotimatkaa odottaville on järjestetty majoitus ja ruokaa.

– Madeiralla hotellikapasiteetti alkaa olla todella tiukilla, koska useat lentoyhtiöt ovat joutuneet perumaan lentojaan. Jossain vaiheessa sinne on joitakin lentoja kuitenkin päässyt ja saarelle on tullut lisää matkustajia, Metsola selvittää tilannetta.

Madeira on tunnettu vaikeista tuuliolosuhteistaan. Metsola kertoo nyt vallitsevien olosuhteiden olevan kuitenkin poikkeuksellisia.

– Eniten tämä harmittaa asiakkaiden kannalta. Pienetkin viivästymiset, saati sitten näin pitkät, ovat erittäin ikäviä. Mutta sääolosuhteet voivat olla yllättävät.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

PieksämäkiYt-neuvottelut käyntiin Pieksämäen kaupunginhallitus päätti aloittaa ennakoidusti yt-menettelyn palkkausmenojen vähentämiseksi ensi vuonna. Neuvottelut koskevat koko henkilökuntaa. Tavoitteeksi on asetettu kahden miljoonan euron säästöt henkilöst

Vartiointiliikkeen omistaja varasti vartioimistaan kaupoista liki 30  000 euron edestä rahaa ja tavaraa

Posti ei ole saanut uusia yhteydenottoja tietosuojaongelmien vuoksi

Unkarista tuotiin Helsinkiin lähes puoli miljoonaa Rivotril-pilleriä auton rakenteisiin piilotettuna, neljä tuomittiin vuosiksi vankilaan

Turhia kilpailukieltosopimuksia pyritään karsimaan kolmikantaisesti

Kuopion kouluiskun tutkinta laajeni: tutkitaan myös törkeän rikoksen valmisteluna ja törkeänä vahingontekona

Kuopion kouluiskua tutkitaan myös valmistelurikoksena, haavoittuneista sairaalassa enää yksi

Syyttäjä: Turun ammattikorkeakoulun työntekijä teki haamukatsastuksia autoihin, joita ei ollut edes nähnyt

EU-maat keskeyttävät aseiden viennin Turkkiin

MV-julkaisu masinoi käräjäoikeuden mukaan vihamielisiä lokakampanjoita – perustaja kiistää tämän hovioikeudessa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.