Taas sadat ihmiset aloittivat uuden vuoden putkasta

Useat sadat ihmiset aloittivat uuden vuoden heräämällä putkasta. Tarkkaa kokonaismäärää koko Suomesta ei ole laskettu.

Esimerkiksi pelkästään Kuopion poliisiasemalla uutena vuotena putkassa oli jopa 19 ihmistä. Se on huomattavasti enemmän kuin esimerkiksi tavallisena viikonloppuyönä ja enemmän kuin vuosi sitten uutena vuotena.

Päihtyneitä oli kiinniotettuina Kuopiossa niin paljon, että osa heistä heräsi samasta kopista kuin joku muu tuntematon päihtynyt mies. Naiset ja nuoret laitetaan aina omiin koppeihinsa erilleen miehistä.

– Suurin osa oli otettu kiinni poliisilakiperusteisesti eli päihtymyksen takia. Rikosepäilyjä oli vain vähän, rikoskomisario Markus Taskinen Itä-Suomen poliisista kertoi.

Kaikkiaan Itä-Suomen poliisilla oli uudenvuodenyönä paljon hälytystehtäviä, noin 320. Se vastaa viime vuosien tasoa vuodenvaihteessa. Verrattuna esimerkiksi tavallisiin viikonloppuöihin, määrä oli keskimääräistä suurempi.

- Vakavia vahinkoja ei tapahtunut. Joitakin postilaatikoita hajotettiin ilotulitteilla ja hälytyksiä oli koteihin ja kaupungille, Taskinen kuvailee uuden vuoden juhlintaa Pohjois-Savossa.

Ilotulitteita ei esimerkiksi Kuopiossa juurikaan ammuttu ennen luvallista aikaa, mutta tällä kertaa niiden ammuskelu jatkui myös luvallisena ajan, kello 2:n jälkeen.

Kuopion keskustassa ammuttiin ilotulitteita luvattomasti vielä pitkälle aamuyöllä.

Silminnäkijöiden mukaan aiemmin yöllä Kuopion matkustajasatamassa sattui myös pari vaaratilannetta, kun ilotuliteraketteja lähti tuulen mukana sytyttäjiltä sivuun ja putosi sivullisten katsojien luokse.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Poliisi pyytää havaintoja nuorisotalon ilotulitepalosta

Mies hyökkäsi putkassa poliisiopiskelijan kimppuun - tuomioksi vankeutta

Poliisi etsii keinoja parantaa putkien turvallisuutta

Kaupungilla oli yöllä jopa 1 500 nuorta

Lähes 700 nuorta putkassa viime vuonna

Poliisilla ollut epäiltyjä jo isästä poikaan

Uusimmat

Kotimaa

Melkein joka taloudessa on kaapeissaan hylättyä elektroniikkaa, vaikka se olisi arvokkainta kierrätystavaraa

Hallitus pohtii, voisiko Alkosta olla ratkaisuksi pienpanimoiden ahdinkoon – valikoimaa lisää hyllyille ja kotiinkuljetusta?

Kotimaan matkailubuumissa vuokra-autot viedään käsistä – "Edulliset autot ovat käytännössä loppu"

Suomessa todettu viisi uutta koronavirustartuntaa, yhteensä tartuntoja runsaat 7 000

Hallitus haluaa purkaa ulkoistettujen sotepalveluiden jättisopimukset – tavoite saattaa törmätä perustuslakiin ja EU-direktiiviin

Ylinopeutta ajanut mies jäi poliisin haaviin 2  800 nuuskapurkkia autossaan – kahta parikymppistä joensuulaista epäillään veropetoksesta ja salakuljetuksesta

MT: Matti Vanhanen ei halua keskustan puheenjohtajaksi – "Sanon, etten pyri enää mihinkään"

HS-gallup: Tyytyväisyys hallituksen toimintaan on koronapandemian keskellä ennätyskorkealla

Kesäkuun hellejakso sai hyttyset kuoriutumaan rytinällä – etenkin pohjoisessa inisee tulevina viikkoina

Suurin osa vanhemmista maksaa elatusavun ajallaan ja ongelmitta – elatussopimusten määräaikaisia muutoksia on tehty paljon koronatilanteen vuoksi

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.