Uusi hotelli Puijo-Areenan yhteyteen

Kuopiossa on suunniteltu sisäliikuntahalli Puijo-Areenan rakentamista Puijon urheilulaaksoon. Kuopion Asemaravintolan yrittäjä Tatu Naamanka aikoo iskeä lusikkansa soppaan.

– Jos hallihanke toteutuu niin samalla minulla toteutuu hotellihanke sen yhteyteen. Asiaa on nyt jumpattu ja valmisteltu viime keväästä lähtien, Naamanka kertoo.

Alustavissa suunnitelmissa uuteen hotelliin on tulossa yhteensä 34 huonetta, joista neljä on tarkoitus olla isompia perhehuoneita. Hotellihankkeen kustannusarvio on yhteensä noin 2,4 miljoonaa euroa.

– Hotellihankkeen toteutuminen edellyttää, että myös sisähallihanke toteutuu. Fyysisesti hotelli sijoittuu samaan yhteyteen hallin kanssa ja yksi väliseinä on yhteistä, Naamanka jatkaa.

Hallihankkeen hankkeen puuhamies on Radio Energy Finlandin entinen toimitusjohtaja, helsinkiläinen Antti Pakkala. Puijo-Areenan kooksi on arvioitu noin 5 000–6 000 neliötä oheistiloineen, jollaisia olisivat muun muassa kokous- ja vip-tilat sekä kahvio.

– Hotellin yhteyteen tulevien palvelujen suunnitelmat ovat vielä keskeneräisiä, Naamanka kertoo.

Hotellihankkeesta ei ole vielä tarkkoja piirustuksia.

– Kun hallihankkeesta saadaan tarvittava päätös, niin asiat viedään piirustuspöydälle. Kyllähän meillä on jonkunlaisia hahmotelmia jo olemassa. Myös rahoitusneuvottelut ovat jo aika pitkällä, Naamanka jatkaa.

Mitään viiden tähden hotellia Naamanka ei aio lähteä Puijon urheilulaaksoon rakentamaan.

– Ei sinne rakenneta turhia neliöitä. Hotellista tulee edullinen, mutta huoneista tehdään sisustamalla viihtyisiä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tahkolla tunnetuksi tullut pitseria Väinö aloittaa Kuopiossa