Uusia pidätyksiä Aarnio-jutussa

Helsingin poliisin rikosylikomisario Jari Aarnioon liittyvässä tutkintakokonaisuudessa on tehty uusia pidätyksiä. Asiasta kertoi illalla tiedotteella Itä-Uudenmaan syyttäjänvirasto.

Virkarikoksista epäiltynä on pidätetty kolme Aarnion alaista poliisimiestä. Syyttäjänviraston mukaan epäillyt rikokset eivät liity Aarnio-tutkijoille juuri siirrettyyn tutkintakokonaisuuden ns. Putin-tietovuoto-osaan vaan jo aiemmin tutkinnassa olleisiin asioihin.

Syyttäjänviraston mukaan tutkinnasta ei tässä vaiheessa kerrota enempää.

Putin-kirjausta koskeva epäillyn tietovuodon selvittely on siirretty Aarnio-tutkijoille. Siirtoa perustellaan sillä, että jutut kytkeytyvät toisiinsa ja niissä on samoja epäiltyjä.

Aarniota epäillään muun muassa törkeistä huumausainerikoksista ja törkeästä lahjuksen ottamisesta. Hän kiistää rikosepäilyt.

Aarnion alaisia on ollut muun muassa kiinni otettuna virkavelvollisuuden rikkomisen takia.

MTV3 kertoi keväällä presidentti Vladimir Putinin löytyvän poliisin epäiltyjen rekisteristä. Tutkinnassa on selvitelty, miksi nimi päätyi rekisteriin ja kuka vuoti sen julki.

Varsinaista Putin-kirjausta koskeva esitutkinta on valmistumassa. Epäiltynä on kuultu kymmenkuntaa, mutta tutkintaa johtava valtionsyyttäjä Juha-Mikko Hämäläinen on tehnyt esityksen tutkinnan rajoittamisesta.

Sen jälkeen jäljelle jäisi neljä epäiltyä, jotka kuuluvat keskiportaan esimiehiin keskusrikospoliisissa ja Poliisihallituksessa. Heidän epäillään rekisterin käytön valvonnan laiminlyönnistä. Kaikki ovat kiistäneet epäilyt.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.