Uutissuomalainen: Heidi Hautala numeroiden perusteella aktiivisin suomalaismeppi

Heidi Hautala (vihr.) on numerotiedoilla arvioiden aktiivisin suomalainen europarlamentaarikko, kirjoittaa Uutissuomalainen.

Hautalalla on ollut eniten eli 281 puheenvuoroja parlamentin täysistunnoissa, hän on tehnyt eniten mietintöjä esittelijänä (23) ja lausuntoja esittelijänä (9).

Varjoesittelijänä Hautala on tehnyt 45 mietintöä, ja hänen edellään ovat vain Petri Sarvamaa (kok.) ja Anneli Jäätteenmäki (kesk.).

Hautalalla on lausuntoja varjoesittelijänä 51 eli suomalaisista eniten.

Lähes kaikki suomalaismepit sanoivat Uutissuomalaisen kyselyssä, että työ valiokunnissa lainsäädäntöesitysten esittelijänä ja varjoesittelijänä on meppien keskeisin vaikutuskeino.

Vote Watch Europe -analyysilaitoksen mukaan Hautala oli 17. vaikutusvaltaisin meppi vuonna 2017. Hautala on yksi parlamentin varapuhemiehistä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Merivoimien suurhanke etenee – monitoimikorvetit korvaamaan käytöstä poistuvia aluksia

Kilpisjärvellä satoi ensilumi – sää jatkuu kylmänä viikonloppuun asti

Kuljetusala tyrmää hallituksen päätöksen parafiinisen dieselin veroalen poistosta –  Neste aikoo palata perinteisen dieselin valmistukseen, jos puhtaamman dieselin veroetu poistuu

Niemiojan perheen menot kasvavat 120 euroa vuodessa: "Kyllä lisäkulut tuntuvat" – Näin budjettipäätökset vaikuttavat arkeen

Macron ja Rinne asettavat Britannialle takarajan – Boris Johnsonin annettava kirjallinen ehdotuksensa syyskuun loppuun mennessä

Asiantuntijat pitävät budjetissa esiteltyjä työllisyystoimia melko vaatimattomina –  vaikeita talouspäätöksiä ei ole vielä tehty

Poliisihallitus varoittaa viallisesta patruunaerästä – käyttö lopetettava välittömästi

Presidentti Niinistö tapaa Trumpin Washingtonissa lokakuussa

Eduskunta aloitti Suostumus2018-aloitteen käsittelyn – "On päivänselvää, että seksi ilman suostumusta on raiskaus"

Isäpuoli tuomittiin 11 vuoden vankeuteen vakavasti sairaan tytön taposta Nurmijärvellä

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.