Turvapaikanhakijoiden ja kantasuomalaisten tappelu sai alkunsa ravintolariidasta

Siilinjärvellä lauantain vastaisena yönä tapahtunut tappelu sai todennäköisesti alkunsa riidasta Ravintola Santussa. Rikoskomisario Arto Elomaa kertoo, että kantasuomalaiset ovat tämänhetkisen tiedon mukaan sanallisesti ärsyttäneet maahanmuuttajia ravintolassa. Ravintolan sulkeuduttua tilanne johti ilmeisesti ravintolan pihalla siihen, että yhtä suomalaisnaista tönäistiin.
- Tämän nähtyään suomalaismiehet ovat poliisin tietojen mukaan tulleet puolustamaan naista, minkä seurauksena kahakkaan osallistui lopulta useampi suomalainen ja noin kuusi maahanmuuttajataustaista henkilöä.

Elomaan mukaan viisi välikohtaukseen osallistuneista on Tarinan vastaanottokeskuksen asukkaita.
Tappelussa yhtä suomalaista miestä on lyöty kevyellä liikennemerkillä, minkä vuoksi suomalaismies joutui käymään sairaalassa.
Elomaa korostaa, että sekä pahoinpitelystä epäiltyinä että asianomistajina on sekä suomalaisia että turvapaikanhakijoita.
- Suomalaisnaisetkaan eivät ole olleet tässä mitenkään passiivisia sivustaseuraajia, Elomaa sanoo.
Poliisi jatkaa edelleen tapahtumien selvittämistä.

Tarinan vastaanottokeskusta ylläpitävän Setlementti Puijolan viestintäpäällikkö Katja Hedberg kertoo, että kaikki viisi välikohtauksessa mukana ollutta vastaanottokeskuksen asukasta on puhutettu asian selvittämiseksi. Lisäksi on puhutettu myös yksi osallisena ollut ulkomaalaistaustainen mies, joka ei ole vastaanottokeskuksen asukas.
- Olemme painottaneet sitä, ettei minkäänlaisesta ärsyttämisestä pitäisi provosoitua, vaan tilanteesta pitäisi lähteä pois paikalta, Hedberg sanoo.
Hän korostaa, että tiedotusvastuu tapahtumien tarkemmasta kulusta on poliisilla, sillä välikohtaus sattui vastaanottokeskuksen ulkopuolella.
- Yhteistyömme poliisin kanssa on tässäkin tapauksessa toiminut hyvin. Kaikki tieto, mitä vastaanottokeskuksen henkilökunnalla on asiasta, on välitetty viranomaisille, Hedberg kertoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Siilinjärven rähinää tutkitaan yhtenä pahoinpitelynä ja lievinä pahoinpitelyinä

Siilinjärven pahoinpitely: sairaalassa joutui käymään suomalainen mies

Siilinjärvellä pahoinpitely: osallisena paikallisia nuoria ja turvapaikanhakijoita