Turvapaikanhakijoiden ja kantasuomalaisten tappelu sai alkunsa ravintolariidasta

Siilinjärvellä lauantain vastaisena yönä tapahtunut tappelu sai todennäköisesti alkunsa riidasta Ravintola Santussa. Rikoskomisario Arto Elomaa kertoo, että kantasuomalaiset ovat tämänhetkisen tiedon mukaan sanallisesti ärsyttäneet maahanmuuttajia ravintolassa. Ravintolan sulkeuduttua tilanne johti ilmeisesti ravintolan pihalla siihen, että yhtä suomalaisnaista tönäistiin.
- Tämän nähtyään suomalaismiehet ovat poliisin tietojen mukaan tulleet puolustamaan naista, minkä seurauksena kahakkaan osallistui lopulta useampi suomalainen ja noin kuusi maahanmuuttajataustaista henkilöä.

Elomaan mukaan viisi välikohtaukseen osallistuneista on Tarinan vastaanottokeskuksen asukkaita.
Tappelussa yhtä suomalaista miestä on lyöty kevyellä liikennemerkillä, minkä vuoksi suomalaismies joutui käymään sairaalassa.
Elomaa korostaa, että sekä pahoinpitelystä epäiltyinä että asianomistajina on sekä suomalaisia että turvapaikanhakijoita.
- Suomalaisnaisetkaan eivät ole olleet tässä mitenkään passiivisia sivustaseuraajia, Elomaa sanoo.
Poliisi jatkaa edelleen tapahtumien selvittämistä.

Tarinan vastaanottokeskusta ylläpitävän Setlementti Puijolan viestintäpäällikkö Katja Hedberg kertoo, että kaikki viisi välikohtauksessa mukana ollutta vastaanottokeskuksen asukasta on puhutettu asian selvittämiseksi. Lisäksi on puhutettu myös yksi osallisena ollut ulkomaalaistaustainen mies, joka ei ole vastaanottokeskuksen asukas.
- Olemme painottaneet sitä, ettei minkäänlaisesta ärsyttämisestä pitäisi provosoitua, vaan tilanteesta pitäisi lähteä pois paikalta, Hedberg sanoo.
Hän korostaa, että tiedotusvastuu tapahtumien tarkemmasta kulusta on poliisilla, sillä välikohtaus sattui vastaanottokeskuksen ulkopuolella.
- Yhteistyömme poliisin kanssa on tässäkin tapauksessa toiminut hyvin. Kaikki tieto, mitä vastaanottokeskuksen henkilökunnalla on asiasta, on välitetty viranomaisille, Hedberg kertoo.

Siilinjärven rähinää tutkitaan yhtenä pahoinpitelynä ja lievinä pahoinpitelyinä

Siilinjärven pahoinpitely: sairaalassa joutui käymään suomalainen mies

Siilinjärvellä pahoinpitely: osallisena paikallisia nuoria ja turvapaikanhakijoita

Uusimmat

Kotimaa

Ex-oppilaiden mukaan Bjurström tiesi tanssikoulunsa opettajan lähentelystä, mutta puuttuminen kesti – Bjurström vastaa syytöksiin

Maineikkaan tanssikoulun ex-oppilaat: miesopettajan lähentely jatkui vuodesta toiseen – poliisilla tutkinnassa yhden oppilaan seksuaalinen hyväksikäyttö

Yliopistotutkija voi tienata puolet vähemmän kuin muut korkeakoulutetut – valtaosa nuorista tutkijoista huolissaan urastaan

Suomen Yrittäjien kampanja ei vaikuttanut Yleisen työttömyyskassan jäsenmäärään mitenkään – Kassan omalla markkinoinnilla isompi merkitys kuin työmarkkinariidoilla

Ministeriön ylijohtaja tiukkana: "Sairaalayhtiöt voivat olla laittomia"

Virkarikoskäräjillä kuultavana Aarnion alaisena työskennellyt Petri Rainiala

Helsingin yliopisto loikkasi yliopistovertailussa, joka mittaa valmistuvien työllistymistä

Pahanlaatuisen aivokasvaimen geenihoitoon merkittävä apuraha

Meripelastusseuran hallitus kokoontui ylimääräiseen kokoukseen: entinen Kuopion matkailupomo vapautettu tehtävästään

Kirstunvartija Orpo moitti populistisista lupauksista: "Tulevaisuutta ei voi rakentaa velkarahalla"

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.