Väkivalta vähenee Suomessa, mutta pelko siitä ei

Väkivaltarikokset ovat Suomessa vähentyneet vuosien 2012–2014 välisenä aikana, käy ilmi vielä julkaisemattomasta Kansallisesta rikosuhritutkimuksesta.

Fyysisen väkivallan uhrien osuus on väestössä laskenut kahdeksasta prosentista kuuteen. Vamman tuottavan väkivallan uhrien osuus on puolestaan vähentynyt viidestä prosentista kolmeen.

Suomalaisten kokema väkivallan pelko ei kuitenkaan ole toistaiseksi lientynyt. 27 prosenttia suomalaisista pelkää katuväkivallan uhriksi joutumista. Työpaikkaväkivaltaa pelkää 13 prosenttia. Viisi prosenttia kokee väkivallan pelkoa omassa kodissaan.

Kansallinen rikosuhritutkimus on kokonaisrikollisuutta mittaava väestötason kyselytutkimus, jota on Suomessa toteutettu vuodesta 1980 alkaen. Tutkimuksen otos on 7000 ihmistä. Tutkimuksen toteuttaa Kriminologian ja oikeuspolitiikan instituutti eli entinen Oikeuspoliittinen tutkimuslaitos.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Valtiovarainministeri Kulmunilla ei ole taikatemppuja kuntatalouteen – itäradan merkitykselle löytyy ymmärrystä

Mies lähetti Facebook-ryhmään kuvan, jonka väitti esittävän sarjakuristajaa – karmea virhe johti tuomioon kunnianloukkauksesta

Tutkija: Keskiviikko jää Venäjällä historiaan – Presidentti Halosen mukaan Suomessa on syytä "nukkua yön yli"

Kuohuntaa herättänyt kettukuljetus ei ole lähtenyt Kokkolasta Kiinaan

Valtakunnansovittelijalle poikkeuksellisen kovaa kritiikkiä – työntekijäleiristä väläytellään jo toiveita sovittelijan vaihtamisesta

Presidentti Halonen peräsi Ylellä ratkaisua al-Holin naisten ja lasten tilanteeseen

IS: Joukko Elisan puhelinmyyjistä kauppasi nopeampia laajakaistoja keksityillä ongelmilla –  "Suomeksi sanottuna myyjä on valehdellut"

Sää pakastaa ennen kuin lauhtuu – aurinkobongarin syytä suunnata pyhäksi lounaisrannikolle

Elinikään vaikuttavat geenit, ympäristötekijät sekä sattuma

Maahanmuuttovirasto ei tutki turvapaikka-asiaa jatkohakemuksissa yhtä laajasti kuin ensimmäisellä kerralla – syynissä ovat kuitenkin rikokset ja kotimaahan matkustelu

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.