Vänärin kaaharille ehdollista vankeutta

Kuopion Väinölänniemellä tuhdissa humalassa autoillut ja autollaan puuhun törmännyt 20-vuotias kuopiolaismies tuomittiin torstaina Pohjois-Savon käräjäoikeudessa kolmeksi kuukaudeksi ja 15 päiväksi ehdolliseen vankeuteen törkeästä rattijuopumuksesta ja törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Viime toukokuisena yönä mies lähti ajamaan Neulamäestä kohti keskustaa. Kyydissään hänellä oli nainen, kaksi miestä ja koira. Kuski ajoi huomattavaa ylinopeutta ja auto kävi useaan kertaan vastaantulevien kaistalla.

Väinölänniemellä vauhtia oli syyttäjän mukaan vähintään 80 kilometriä tunnissa. Poliisi arvioi tuoreeltaan, että auton nopeus saattoi olla jopa sata kilometriä tunnissa.

Oikealle kaartuvassa mutkassa kuljettaja menetti autonsa hallinnan ja törmäsi puuhun.

Yksi kyydissä olijoista sai päähänsä vertavuotavan haavan.

Kuljettaja soitti onnettomuuden jälkeen itse hätäkeskukseen ja ilmoitti tapahtumasta. Kuljettaja oli ajohetkellä 2,32 promillen humalassa.

Ajokieltoon mies määrättiin toukokuun puoliväliin 2011 saakka.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Valtiovarainministeri Kulmunilla ei ole taikatemppuja kuntatalouteen – itäradan merkitykselle löytyy ymmärrystä

Mies lähetti Facebook-ryhmään kuvan, jonka väitti esittävän sarjakuristajaa – karmea virhe johti tuomioon kunnianloukkauksesta

Tutkija: Keskiviikko jää Venäjällä historiaan – Presidentti Halosen mukaan Suomessa on syytä "nukkua yön yli"

Kuohuntaa herättänyt kettukuljetus ei ole lähtenyt Kokkolasta Kiinaan

Valtakunnansovittelijalle poikkeuksellisen kovaa kritiikkiä – työntekijäleiristä väläytellään jo toiveita sovittelijan vaihtamisesta

Presidentti Halonen peräsi Ylellä ratkaisua al-Holin naisten ja lasten tilanteeseen

IS: Joukko Elisan puhelinmyyjistä kauppasi nopeampia laajakaistoja keksityillä ongelmilla –  "Suomeksi sanottuna myyjä on valehdellut"

Sää pakastaa ennen kuin lauhtuu – aurinkobongarin syytä suunnata pyhäksi lounaisrannikolle

Elinikään vaikuttavat geenit, ympäristötekijät sekä sattuma

Maahanmuuttovirasto ei tutki turvapaikka-asiaa jatkohakemuksissa yhtä laajasti kuin ensimmäisellä kerralla – syynissä ovat kuitenkin rikokset ja kotimaahan matkustelu

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.