Väyrynen: En aio pyytää eroa keskustasta

Europarlamentaarikko Paavo Väyrynen ei aio pyytää eroa keskustasta omasta puoluehankkeestaan huolimatta. Väyrynen kertoi Kansalaispuolueensa tavoitteista ja perustamisesta tänään tiedotustilaisuudessa.

Hän toivoo kansalaispuolueen jäseniksi myös muiden puolueiden jäseniä. Väyrynen sanoo, että hän ei ole ollut yhteydessä istuviin kansanedustajiin houkutellakseen heitä mukaan. Myöskään Euroopan parlamentin jäsenistä kukaan ei ole ilmoittautunut mukaan.

Keskustalaisten pettyneet kommentit puolueen perustamiseen ovat Väyrysen mielestä osoitus siitä, että puoluehanketta ei ole ymmärretty. Väyrysen mukaan kyse on toisenlaisesta vaikuttamisesta, jonka tavoitteena on varsinkin Suomen irrottaminen euroalueesta.

– Kansalaisaloitteen jälkeen tuli ajatus kansalaispuolueesta, Väyrynen sanoo.

Väyrynen sanoo, että hänellä ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin perustaa oma puolue, koska Suomen suunta on aivan väärä.

Suomessa on Väyrysen mielestä demokratian kriisi, koska hallituspohja ei vastaa äänestäjien tahtoa. Hallitus on hänestä kokoomusvetoinen ja sitä johtavat liberaalit.

Väyrysen on arvailtu suunnittelevan myös asettumista ehdolle presidentinvaaleissa. Ainakin nyt hän vastaa tukevansa Sauli Niinistön jatkokautta.

Väyrynen on kertonut, että hän aikoo ottaa eduskuntapaikkansa vastaan tämän kauden kuluessa. Tarkkaa ajankohtaa hän ei ole vielä päättänyt.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kunniapuheenjohtajan lähtö noloa keskustalle

Sipilä pettyi muttei yllättynyt Väyrysen ratkaisusta

Kommentti: Väyrysen uusi piruetti

Paavo Väyrynen perustaa oman puolueen