Väyrynen kertoo uudesta puolueestaan

Europarlamentaarikko Paavo Väyrynen kertoo tänään aamulla tiedotustilaisuudessa aikeistaan perustaa uusi puolue.

Keskustan kunniapuheenjohtaja Väyrynen ilmoitti eilen yllättäen, että hän perustaa oman puolueen ja palaa eduskuntaan uuden puolueensa edustajana. Väyrynen sai paikan eduskuntaan viime vuoden vaaleissa. Jos Väyrynen palaa eduskuntaan, paikkansa menettää kansanedustaja Mikko Kärnä (kesk.).

Europarlamentissa Väyrysen tilalle nousisi kansanedustaja Elsi Katainen (kesk.). Hän on kuitenkin aiemmin sanonut, että ei ota paikkaa vastaan. Seuraavalla varasijalla on Mikael Pentikäinen, joka aloittaa Suomen Yrittäjien toimitusjohtajana toukokuussa.

Väyrysen odotetaan avaavan suunnitelmiaan tarkemmin tiedotustilaisuudessa, joka alkaa kello yhdeksän. Puoluettaan varten Väyrynen on perustanut aatteellisen yhdistyksen, Kansalaispuolue ry:n. Väyrysen mukaan yhdistys on tarkoitus merkitä puoluerekisteriin.

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) on sanonut olevansa pettynyt mutta ei kovin yllättynyt Väyrysen päätöksestä perustaa uusi puolue. Pääministeri sanoo olevansa pahoillaan niiden keskustalaisten puolesta, jotka ovat tehneet vuosikymmenien aikana töitä Väyrysen puolesta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.