Väyryselle vain vähän ymmärrystä

Keskustan kunniapuheenjohtaja, europarlamentaarikko Paavo Väyrynen nosti itsensä viime viikolla otsikoihin, kun ilmoitti, että jättää keskustan puolue-elimet. Väyrynen ei kokenut voivansa enää vaikuttaa Suomen linjaan keskustan kautta.

Kyselyn perusteella keskustan piirijohtajista kahdeksan on selvästi sitä mieltä, ettei Väyrysen ratkaisu ollut puolueen kunniapuheenjohtajalle sopiva.

– Ei kunniapuheenjohtaja saa purkaa omaa katkeruuttaan tai pettymystään julkisesti arvostelemalla puoluekokouksen valitsemaa puheenjohtajaa ja samalla istuvaa pääministeriä, perustelee Tapio Huhtanen Satakunnasta.

Saman kokoinen joukko vastaajia väisti kysymyksen toteamalla Väyrysen tehneen henkilökohtaisen ratkaisunsa. Heistäkin pari kritisoi silti Väyrysen tapaa ilmoittaa asiasta.

– Tölviminen ja leimakirveet eivät ole rakentavaa toimintaa puolueessa, muistuttaa esimerkiksi Juha-Pekka Rusanen Pohjois-Savosta.

Kuitenkin vain muutaman piirijohtajan vastauksista on luettavissa jonkinlaista ymmärrystä Väyrysen toiminnalle.

– Väyrynen tekee omat ratkaisunsa. Hän on monta kertaa väärin ymmärretty visionääri, joka kulkee aikaansa edellä, eikä täten saa joukkoja nopealla tahdilla mukaansa, muistuttaa esimerkiksi Päijät-Hämeen piirin Marja Engman.

Väyrysen väitettä keskustaa johtavasta, liberaalien ja lestadiolaistan epäpyhästä valtapoliittisesta liittoumasta ei sellaisenaan allekirjoita yksikään piirijohtaja. Lähimmäs ajatyksen hyväksymistä pääsee Matias Ojalehto Pohjois-Pohjanmaalta.

– Hänen näkökulmastaan voi olla, ja suuressa puolueessa samoin ajattelevia on varmasti muitakin. Itse en pidä ihmisten lokeroimisesta.

Uusimmat

Kotimaa

Sipilä hallitusneuvotteluista: Kaikki on vielä auki –  Rinteen mukaan menoja ei tarvitse lähteä leikkaamaan yhtään

Rikolliset lähettävät Postin nimissä taas uusia huijausviestejä

Uskaltaako kauppasodan keskelle joutuneen Huawein puhelimen vielä ostaa? – "Kuluttajasuojalaissa ei ole otettu tällaista huomioon"

Lakimiesliitto vaatii työnantajaa puuttumaan tuomareiden, syyttäjien ja lakimiesten kohtaamaan vaikuttamiseen

Kevätkylvöt etenevät hyvin, viljelijät toivovat nyt sopivasti sateita

Kuopiossa on eniten kesämökkejä koko Suomessa – tilaston ykkössija tuli niukalla erolla toiseen savolaiskaupunkiin verrattuna

Yksityisille palveluille on kysyntää, lapsiperheet osaavat jo pyytää apua ruuhkavuosiin

Keskustalaiset ovat onnistuneet nostamaan Brysseliin muitakin kuin valtakunnanpoliitikkoja – "Kiersin joka ikisen Itä-Suomen kunnan vähintään kahdesti"

Tuhkarokkoa ja lääkkeille vastustuskykyisiä bakteereja tavattiin Suomessa edellisvuotta enemmän

Enemmistö EU-vaalien ehdokkaista ei purkaisi Venäjä-pakotteita – "Tilanne on yhä lähempänä Venäjän todellista miehitystä"

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.