Väyryselle vain vähän ymmärrystä

Keskustan kunniapuheenjohtaja, europarlamentaarikko Paavo Väyrynen nosti itsensä viime viikolla otsikoihin, kun ilmoitti, että jättää keskustan puolue-elimet. Väyrynen ei kokenut voivansa enää vaikuttaa Suomen linjaan keskustan kautta.

Kyselyn perusteella keskustan piirijohtajista kahdeksan on selvästi sitä mieltä, ettei Väyrysen ratkaisu ollut puolueen kunniapuheenjohtajalle sopiva.

– Ei kunniapuheenjohtaja saa purkaa omaa katkeruuttaan tai pettymystään julkisesti arvostelemalla puoluekokouksen valitsemaa puheenjohtajaa ja samalla istuvaa pääministeriä, perustelee Tapio Huhtanen Satakunnasta.

Saman kokoinen joukko vastaajia väisti kysymyksen toteamalla Väyrysen tehneen henkilökohtaisen ratkaisunsa. Heistäkin pari kritisoi silti Väyrysen tapaa ilmoittaa asiasta.

– Tölviminen ja leimakirveet eivät ole rakentavaa toimintaa puolueessa, muistuttaa esimerkiksi Juha-Pekka Rusanen Pohjois-Savosta.

Kuitenkin vain muutaman piirijohtajan vastauksista on luettavissa jonkinlaista ymmärrystä Väyrysen toiminnalle.

– Väyrynen tekee omat ratkaisunsa. Hän on monta kertaa väärin ymmärretty visionääri, joka kulkee aikaansa edellä, eikä täten saa joukkoja nopealla tahdilla mukaansa, muistuttaa esimerkiksi Päijät-Hämeen piirin Marja Engman.

Väyrysen väitettä keskustaa johtavasta, liberaalien ja lestadiolaistan epäpyhästä valtapoliittisesta liittoumasta ei sellaisenaan allekirjoita yksikään piirijohtaja. Lähimmäs ajatyksen hyväksymistä pääsee Matias Ojalehto Pohjois-Pohjanmaalta.

– Hänen näkökulmastaan voi olla, ja suuressa puolueessa samoin ajattelevia on varmasti muitakin. Itse en pidä ihmisten lokeroimisesta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Ruokavirasto: Raakasuklaan nimeä ei pidä käyttää suklaata myytäessä

Lentojen viivästymisvalitukset yhä kärjessä Kuluttajariitalautakunnassa – pysäköintiin liittyvät valitukset kasvussa uusien sovellusten vuoksi

Taksilupien määrä jopa tuplaantunut isoissa kaupungeissa, mutta samalla hinnat nousivat – "Ei ole näkynyt sitä paljon hehkutettua piilokysyntää, mitä ministeriössäkin lupailtiin"

Käytännöt vegaaniruoan tarjoamisesta päiväkodeissa vaihtelevat eri puolilla maata – Helsingin päiväkodeissa saa vegaaniruokaa, Oulussa ei

Suomi-neidon pää on jäässä mutta varpaita lämmittää – talven pakkasennätys meni uusiksi Utsjoella

Naisten sterilisaatioiden suosio on romahtanut – miehillä taas toimenpiteen suosio on kasvanut

Yhä useamman potilaan lääkereseptin kirjoittaa sairaanhoitaja – jo liki viidelläsadalla oikeus tähän

Palovaroitin ja alkusammutuksen tehnyt isä pelastivat perheen omakotitalon – lapsen leikit aiheuttivat vakavaa vaaraa

Valtiovarainministeri Kulmunilla ei ole taikatemppuja kuntatalouteen – itäradan merkitykselle löytyy ymmärrystä

Mies lähetti Facebook-ryhmään kuvan, jonka väitti esittävän sarjakuristajaa – karmea virhe johti tuomioon kunnianloukkauksesta

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.