VR: Junat kulkevat työseisauksesta huolimatta

Junaliikenne on kulkenut toistaiseksi normaalisti työnseisauksesta huolimatta, kertoo VR. Sähkötyöntekijöiden mielenilmaus on alkanut aamulla.

Turva- ja sähkölaiteasentajia edustavan ammattiosaston mukaan noin 270 työntekijää on jäänyt pois töistä. VR:n mukaan ainoastaan noin 40 sähkölaitteista vastaavaa työntekijää olisi osallistunut työnseisaukseen. Asentajat huolehtivat muun muassa ajolankojen korjaamisesta.

VR:n mukaan toistaiseksi näyttää siltä, että junaliikenne pystytään hoitamaan tavalliseen tapaan tänään ja huomennakin. VR pitää työtaistelua laittomana. Myös Rautatieläisten Liitto on kehottanut työntekijöitä luopumaan mielenilmauksesta.

Asentajia edustavan ammattiosaston puheenjohtajan Jukka Parviaisen mukaan kiistassa on kyse muun muassa siitä, että luottamusmiehien valintaan ei voi vaikuttaa.

Työnseisauksen kestosta ei ole vielä tietoa. Parviainen arvioi seisauksen vaikuttavan myös juhannuksen paluuliikenteeseen, ellei neuvottelupöytään päästä pian.

VR pyytää matkustajia varmistamaan tilanteen ennen matkaan lähtöä nettisivuilta. Puhelinpalvelussa saattaa olla ruuhkaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Merivoimien suurhanke etenee – monitoimikorvetit korvaamaan käytöstä poistuvia aluksia

Kilpisjärvellä satoi ensilumi – sää jatkuu kylmänä viikonloppuun asti

Kuljetusala tyrmää hallituksen päätöksen parafiinisen dieselin veroalen poistosta –  Neste aikoo palata perinteisen dieselin valmistukseen, jos puhtaamman dieselin veroetu poistuu

Niemiojan perheen menot kasvavat 120 euroa vuodessa: "Kyllä lisäkulut tuntuvat" – Näin budjettipäätökset vaikuttavat arkeen

Macron ja Rinne asettavat Britannialle takarajan – Boris Johnsonin annettava kirjallinen ehdotuksensa syyskuun loppuun mennessä

Asiantuntijat pitävät budjetissa esiteltyjä työllisyystoimia melko vaatimattomina –  vaikeita talouspäätöksiä ei ole vielä tehty

Poliisihallitus varoittaa viallisesta patruunaerästä – käyttö lopetettava välittömästi

Presidentti Niinistö tapaa Trumpin Washingtonissa lokakuussa

Eduskunta aloitti Suostumus2018-aloitteen käsittelyn – "On päivänselvää, että seksi ilman suostumusta on raiskaus"

Isäpuoli tuomittiin 11 vuoden vankeuteen vakavasti sairaan tytön taposta Nurmijärvellä

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.