VR: Junat kulkevat työseisauksesta huolimatta

Junaliikenne on kulkenut toistaiseksi normaalisti työnseisauksesta huolimatta, kertoo VR. Sähkötyöntekijöiden mielenilmaus on alkanut aamulla.

Turva- ja sähkölaiteasentajia edustavan ammattiosaston mukaan noin 270 työntekijää on jäänyt pois töistä. VR:n mukaan ainoastaan noin 40 sähkölaitteista vastaavaa työntekijää olisi osallistunut työnseisaukseen. Asentajat huolehtivat muun muassa ajolankojen korjaamisesta.

VR:n mukaan toistaiseksi näyttää siltä, että junaliikenne pystytään hoitamaan tavalliseen tapaan tänään ja huomennakin. VR pitää työtaistelua laittomana. Myös Rautatieläisten Liitto on kehottanut työntekijöitä luopumaan mielenilmauksesta.

Asentajia edustavan ammattiosaston puheenjohtajan Jukka Parviaisen mukaan kiistassa on kyse muun muassa siitä, että luottamusmiehien valintaan ei voi vaikuttaa.

Työnseisauksen kestosta ei ole vielä tietoa. Parviainen arvioi seisauksen vaikuttavan myös juhannuksen paluuliikenteeseen, ellei neuvottelupöytään päästä pian.

VR pyytää matkustajia varmistamaan tilanteen ennen matkaan lähtöä nettisivuilta. Puhelinpalvelussa saattaa olla ruuhkaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.